U Tuzli počinje konferencija za buduće STEM lidere – Futures Leaders Summit

Futures Leaders Summit (FLS) 2021, u organizaciji Fondacije budućnosti u BiH (BH Futures Foundation), a u suradnji sa BH Engineering Weeks, se po prvi put ove godine održava u Tuzli od srijede, 15. decembra do petka, 17. decembra i okuplja neke od najuspješnijih Bosanaca i Hercegovaca koji rade za neke od najpoznatijih kompanija u BiH i inostranstvu.

Program je podijeljen u tri dijela, i svaki dan će imati posebnu tematsku cjelinu. Prvi dan je posvećen edukaciji, i prisutni će imati priliku da nauče više o pronalasku prave karijere za njih, o uspješnom pisanju naučnog rada, ali i da čuju iz prve ruke koje će to vještine biti potrebne u budućnosti rada i kako objediniti različite setove vještina u jedan posao.

Četvrtak je rezervisan za tehnologiju i posjete šest lokalnih kompanija, a nakon toga će fokus biti na digitalnoj transformaciji i tome kako je COVID pandemija ubrzala tehnološki svijet.

Posljednji dan konferencije u fokusu će biti liderstvo, a razgovarat će se o vještinama potrebnim za četvrtu industrijsku revoluciju, razvijanju samopouzdanja u poslovnom okruženju, i kompleksnosti organizacije megalomanskih događaja kao što su Olimpijske igre.

  • Summit je organizovan imajući u vidu tri ključna temelja naše Fondacije, a to su obrazovanje, tehnologija i liderstvo. Naša misija je da mladim ljudima u Bosni i Hercegovini omogućimo pristup svemu od navedenog, i za svaki dan smo pripremili vrhunske svjetske stručnjake, koji učestvuju u kreiranju globalnih trendova u svojim industrijama. Ne sumnjamo da će sadržaj biti koristan za sve studente i one koji traže posao u STEM industrijama i da će im itekako značiti u njihovim budućim karijerama. – istakli su iz Fondacije budućnosti u BiH.

Iz Fondacije su još poručili da se zahvaljuju sponzorima bez kojih ovaj događaj ne bi bio moguć, uključujući kompanije HTEC Group, Telemach, DKR – German Center for Robotics, Porsche Bosna i Hercegovina, JP Elektroprivreda BiH, Mistral, Č.J. Bihać i Bema BA. Obzirom da je radi zdravstveno-sigurnosnih mjera ograničen broj onih koji će događaj moći pratiti uživo, obezbijeđen je i uživo prenos svih keynote govora i panel diskusija, a zainteresovani se mogu registrovati putem ovog linka, ili pratiti prenos uživo na YouTube kanalu Fondacije budućnosti u Bosni i Hercegovini.