Univerzitet u Tuzli i Ministarstvo obrazovanja i nauke TK pozivaju Vas na prvu međunarodnu konferenciju PrevCon24

Univerzitet u Tuzli - PrevCon24

 

Univerzitet u Tuzli i Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona s ponosom Vas pozivaju na prvu tuzlansku konferenciju posvećenu temi “Prevencija nasilja među djecom i mladima” pod nazivom PrevCon 24. Ovaj važan događaj održat će se 20. i 21. juna 2024. godine u Tuzli.

PrevCon 24 okupit će domaće i međunarodne stručnjake iz područja prevencije, koji će kroz predavanja i interaktivne radionice podijeliti svoja bogata iskustva i programe prevencije s ciljem suzbijanja nasilja među djecom i mladima. Posebno je istaknuto zadovoljstvo najaviti predstavnike Islandskog modela prevencije, jednog od najučinkovitijih programa u svijetu.

Ova konferencija pružit će priliku za razmjenu znanja, ideja i najboljih praksi u prevenciji nasilja među mladima, a cilj je da se kroz aktivno sudjelovanje svih sudionika doprinese izgradnji sigurnijeg i poticajnijeg okruženja za djecu i mlade.

Svi zainteresirani su pozvani da se prijave kao učesnici prvog tuzlanskog PrevCon 24. Očekuje se da će ova konferencija biti od velikog značaja za obrazovni, socijalni i zdravstveni sistem naše države i šire.

Za dodatne informacije o konferenciji posjetite službenu web stranicu PrevCona na www.prevcon.untz.ba ili kontaktirajte organizatore putem e-maila: prevcon@untz.ba.

Link za prijavu pasivnih učesnika: https://forms.gle/qiwaPQBbypJpcSHd7