UNTZ TALKS: FARMACEUTSKI FAKULTET

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Farmaceutski fakultet

U Ateljeu „Ismet Mujezinović“ srednjoškloci će 6. aprila 2022. godine u 14.00 sati imati priliku slušati o pojedinostima ovog Fakulteta. Za njih će posebno vrijeme izdvojiti naši dr sci. Maida Šljivić Husejnović, doc., voditelj III ciklusa studija, mr sci. Alma Salkić, spec. direktor ZADA Pharmaceuticals (alumni), mr ph. Aladin Halilović, asistent i stručni saradnik za marketing u Bosnalijeku i Šejla Šabić, studentica IV godine studija i predsjednica Studentskog vijeća Farmaceutskog fakulteta.

-.-.-.-.-

KABINET REKTORA UNIVERZITETA U TUZLI
Tuzla, 05.04.2022. god.

 

U Ateljeu „Ismet Mujezinović“ srednjoškloci će 6. aprila 2022. godine u 14.00 sati imati priliku slušati o pojedinostima ovog Fakulteta.

 

Za njih će posebno vrijeme izdvojiti naši dr sci. Maida Šljivić Husejnović, doc., voditelj III ciklusa studija, mr sci. Alma Salkić, spec. direktor ZADA Pharmaceuticals (alumni), mr ph. Aladin Halilović, asistent i stručni saradnik za marketing u Bosnalijeku i Šejla Šabić, studentica IV godine studija i predsjednica Studentskog vijeća Farmaceutskog fakulteta.

 

Alma Sakić je dimplomirani magistar farmacije. Bila je zaposlena u PZU Apoteke Bosnafarm-group Tuzla. Obavljala je poslove šefa apoteke u PZU Bosnafarm-group. Na Farmaceutskom fakultetu u Tuzli je trenutno viši asistent. Svoj doprinos radu Farmaceutskog fakulteta u Tuzli dala je kroz izvođenje praktične nastave za studente Farmaceutskog fakulteta u laboratorijama fabrike ZADA Pharmaceuticals. Kroz obavljanje specijalističkog staža iz oblasti Ispitivanja i kontrole lijekova, u Kontrolnom laboratoriju Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH u Sarajevu, stekla je dodatno iskustvo za rad u Laboratoriju za kontrolu kvaliteta lijekova. Specijalizirala je Ispitivanje i kontrolu lijekova. Od 2010. godine je uposlenik kompanije ZADA Pharmaceuticals d.o.o. Lukavac, gdje je obavljala poslove Rukovodioca sektora Registracija, a od jula 2013. godine je imenovana na poziciju Izvršnog direktora za kvalitet i regulativu i Odgovornu osobu za puštanje serije lijeka u promet (QP) koju i danas obavlja.

 

Član je Evropske QP asocijacije. Svojim napredovanjem i radom dala je veliki doprinos u razvoju domaće farmaceutske industrije u BiH. Trenutno je student III ciklusa studija na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

 

Vezani članci:


Univerzitet u Tuzli zvanično otvorio svoja vrata 


Budući studenti