UNTZ TALKS: PRAVNI FAKULTET

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Pravni fakultet

Sa zadovoljstvom najavljujemo drugu sesiju UNTZ talks. U utorak, 5. aprila 2022. godine u 11.30 sati u Ateljeu „Ismet Mujezinović“ Pravni fakultet imat će priliku upoznati potencijalne buduće studente sa svojim posebnostima, kao i odgovoriti im na pitanja: zašto i kako studirati na Pravnom fakultetu.

-.-.-.-.-

KABINET REKTORA UNIVERZITETA U TUZLI
Tuzla, 03.04.2022. god.


Sa zadovoljstvom najavljujemo drugu sesiju UNTZ talks.

 

U utorak, 5. aprila 2022. godine u 11.30 sati u Ateljeu „Ismet Mujezinović“ Pravni fakultet imat će priliku upoznati potencijalne buduće studente sa svojim posebnostima, kao i odgovoriti im na pitanja: zašto i kako studirati na Pravnom fakultetu.

 

Dr.sci. Ervina Halilović, doc. prodekan za nastavu i studentska pitanja, govorit će o studijskim programima na ovom fakultetu, uslovima upisa, prijemnom ispitu, o mogućnostima zaposlenja nakon završetka Pravnog fakulteta kao i o drugim specifičnostima fakulteta.

 

Studentica Mia Turbić podijelit će svoja iskustva o studiranju, nastavi i obavezama.

 

Naš uspješni alumnista dr.sc. Mahir Muharemović, govorit će o nekonvencionalnom karijernom putu pravnika, širini pristupa u pravničkom obrazovanju, kao i o svojoj putanji od studiranja do današnjih uspješnih postignuća. Muharemović je završio sva tri ciklusa na Pravnom fakultetu u Tuzli. Dugogodišnje radno iskustvo ima u pravosuđu Bosne i Hercegovine. Trenutno je zaposlen kao naučni savjetnik i koordinator projekata u međunarodnoj organizaciji koja se bavi razvojem vladavine prava na zapadnom Balkanu.


Vezani članci:


Univerzitet u Tuzli zvanično otvorio svoja vrata 


Budući studenti