UNTZ TALKS: PRIRODNO-MATEMATIČKI FAKULTET

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Prirodno-matematički fakultet

U utorak 5. aprila 2022. godine u 13,00 sati uzet će učešće u UNTZ talks i Prirodno-matematički fakultet. U Ateljeu „Ismet Mujezinović“ našim budućim studentima o posebnostima ovog fakulteta kao i o njegovim studijskim programima govorit će prof.dr. Elvira Hadziahmetovic Jurida, vanredna profesorica i Nedim Kukuruzović, apsolvent.

-.-.-.-.-

KABINET REKTORA UNIVERZITETA U TUZLI
Tuzla, 03.04.2022. god.

 

U utorak 5. aprila 2022. godine u 13,00 sati uzet će učešće u UNTZ talks i Prirodno-matematički fakultet. Našim budućim studentima o posebnostima ovog fakulteta kao i o njegovim studijskim programima govorit ćeU Ateljeu „Ismet Mujezinović“ našim budućim studentima o posebnostima ovog fakulteta kao i o njegovim studijskim programima govorit će prof.dr. Elvira Hadziahmetovic Jurida, vanredna profesorica i Nedim Kukuruzović, apsolvent.

 

Pored njih, posebne učesnice su naše uspješne alumnistkinje Amela Jusufović i Naida Balvanović, koje će podijeliti iskustva svoje uspješne putanje, od studiranja na Prirodno-matematičkom fakultetu u Tuzli do današnjih uspješnih postignuća.

 

Amela Jusufović je bachelor primijenjene biologije, rođena i nastanjena u Tuzli. Na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Tuzli stekla je zvanje Bachelor primijenjene biologije na predmetu Zaštita biotičkih sistema. Zaposlena je na poslovima upravljanja neopasnim otpadom na gradskoj sanitarnoj deponiji Desetine u Tuzli. Također je angažovana i kao asistentica – stručna saradnica iz prakse za potrebe realizacije praktične nastave na predmetu Zaštita prirode, odsjek Biologija, Univerzitet u Tuzli. Trenutno je studentica drugog ciklusa studija na odsjeku Biologija, usmjerenje Ekomonitoring i bioindikacija voda. Potpredsjednica Udruženja za zaštitu prirode i biodiverziteta ‘Via naturae’, koje radi na projektima edukacije, popularizacije i zagovaranja procesa zaštite biodiverziteta prvenstveno Tuzlanskog kantona. Fokus rada i interesovanja su zaštita staništa, istraživanje biodiverziteta, ekomonitoring ali i aktuelne energetske politike i procesi u Bosni i Hercegovini.

 

Naida Balvanović je magistar primijenjene hemije iz Tuzle. Na odsjeku Hemija Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli je stekla zvanje profesor hemije 2011.godine, a nakon diplomiranja završila je i II ciklus studija i stekla zvanje magistra primjenjene hemije 2013. godine. Od 2011. godine je zaposlena u Solani d.d. Tuzla, najprije na poslovima saradnika za laboratorijske analize u Sektoru za upravljanje kvalitetom, a od 2018. na poziciji Glavnog kontrolora, gdje i danas radi. U periodu od 2011. do 2014. godine je bila angažovana kao stručni saradnik – asistent u izvođenju nastave na predmetu Neorganska hemija Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

 

Vezani članci:


Univerzitet u Tuzli zvanično otvorio svoja vrata 


Budući studenti