UNTZ TALKS: TEHNOLOŠKI FAKULTET

Promocija Tehnološkog fakulteta pod slogan „Od studenta do uspješnog inženjera“ će se održati 7. aprila u 10.00 sati u amfiteatru Tehnološkog fakulteta. Pored prof.dr.sci Amre Odobašić, učenici će imati priliku razgovarati sa naša dva uspješna alumni studenta, Emirom Ćilimkovićem i Adnom Džaferović.

-.-.-.-.-

KABINET REKTORA
Tuzla, 06.04.2022. god.

 

Promocija Tehnološkog fakulteta pod slogan „Od studenta do uspješnog inženjera“ će se održati 7. aprila u 10.00 sati u amfiteatru Tehnološkog fakulteta.

 

Pored prof.dr.sci Amre Odobašić, učenici će imati priliku razgovarati sa naša dva uspješna alumni studenta, Emirom Ćilimkovićem i Adnom Džaferović.

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Tehnološki fakultet

 

Emir Ćilimković je naš uspješni alumnist dipl. inženjer tehnologije. Trenutno je na poziciji menadžera energetike, okoliša i razvoja u Cementari d.o.o. Lukavac. Svoju karijeru Inženjera započeo je u kompaniji Dita d.o.o. gdje je radio na pozicji procesnog inženjera u periodu od 2007 do 2008 godine. Od 2008. godine prelazi u kompaniju Cementara d.o.o. na poziciju Procesnog inženjera gdje je radio na puštanju u pogon nove linije Klin 2009. U periodu od 2008. do 2014. godine bio je član tima procesnog odjela za osiguranje optimalne proizvodnje cementa i kao interni auditor za ISO 9001, 14001.
Prestižnu nagradu “EUREM 2020” , za treći najbolji projekt uštede energije i očuvanja okoliša osvojio je u konkurenciji 40 dostavljenih radova iz 27 evropskih zemalja.

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Tehnološki fakultet

 

Adna Džaferović je naša uspješna alumnistica Inžinjerstva zaštite okoline koja je svoju karijeru započela u kompaniji Plamingo” d.o.o., Gračanica, na poslovima organizacije i kontrole procesnih kontrolora u području kvaliteta u proizvodnji, kao i na poslovima završne kontrole proizvoda i ocjene kvaliteta uspješnosti.
Od 2019. godine radi u kompaniji aft bosnia d.o.o. Živinice, koja se bavi proizvodnjom funkcionalnih komponenti i cijevnih sistema za automobilsku industriju. Kao Inžinjer inžinjerstva zaštite okoline radi na poslovima upravljanja kvalitetom, kao predstavnik za sistem upravljanja kvalitetom (QMB), kao i na poslovima razvoja i pripreme potrebnih radnji usmjerenih na uvođenje standarda.

 

Vezani članci:

 

Univerzitet u Tuzli zvanično otvorio svoja vrata 

 

Budući studenti