UNTZ TALKS zvanično otpočeo!

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS zvanično otpočeo

Zadovoljstvo nam je bilo danas otvoriti prve sesije UNTZ TALKS-a. Danas, 05.04. 2022. u Ateljeu „Ismet Mujezinović“ Univerzitet u Tuzli je ugostio srednjoškolce i otpočeo projekat pod nazivom UNTZ TALKS. Učenici su imali priliku slušati o trima fakultetima – Filozofskom, Pravnom i Prirodno-matematičkom fakultetu, gdje su za naše buduće studente, pored profesora i studenata, govorili naši uspješni alumnisti ovih fakulteta.

-.-.-.-.-

KABINET REKTORA UNIVERZITETA U TUZLI
Tuzla, 05.04.2022. god.

 

Zadovoljstvo nam je bilo danas otvoriti prve sesije UNTZ TALKS-a.

Danas, 05.04. 2022. u Ateljeu „Ismet Mujezinović“ Univerzitet u Tuzli je ugostio srednjoškolce i otpočeo projekat pod nazivom UNTZ TALKS. Učenici su imali priliku slušati o trima fakultetima – Filozofskom, Pravnom i Prirodno-matematičkom fakultetu, gdje su za naše buduće studente, pored profesora i studenata, govorili naši uspješni alumnisti ovih fakulteta.

 

 

Predstavnici Filozofskog fakulteta bili su doc.dr. Gabriel Pinkas, koji je govorio o pojedinostima ovog fakulteta, i Maida Šljivić, studentica Politologije, koja je sa budućim studentima podijelila iskustva studenta ali i predsjednika Studentskog vijeća Filozofskog fakulteta.

 

Posebna govornica sesije o Filozofskom fakultetu bila je naša uspješna alumnistkinja Alma Tihić. Alma je magistrica društvenih nauka iz područja psihologije i akreditovani geštalt psihoterapeut u Evropskoj asocijaciji za geštalt psihoterapiju. Stoga je za naše srednjoškolce pripremila posebno predavanje na temu „Psihoterapija – kada i gdje potražiti stručnu pomoć?“ Alma je ostvarila posebne uspjehe u svojoj karijeri te je svoja isksustva pokušala prenijeti i u razgovoru sa našim mladim učesnicima.

 

 

Predstavnici Pravnog fakulteta bili su: dr. sc. Ervina Halilović, prodekan za nastavu i studentska pitanja, koja se obratila budućim studentima dajući informacije o studijskim programima na Pravnom fakultetu, o uslovima upisa, pripremi za primjemni ispit ali porazgovarala je s njima i o mogućnostima zaposlenja nakon završetka studija; studentica Mia Turbić koja im je „iz prve ruke“ prenijela iskustva studiranja i studentskih obaveza koje čekaju svakog studenta.

 

Naš poseban govornik ispred Pravnog fakulteta bio je dr. sc. Mahir Muharemović, koji je završio studij Pravnog fakulteta u Tuzli i postigao ogromne uspjehe u svojoj karijeri. Svoja iskustva podijelio je i sa budućim studnetima govoreći o nekoncencionalnom karijernom putu pravnika, širini pristupa u pravničkom obrazovanju i o mnogim drugim stvarima.

 

 

 

Predstavnici Prirodno-matematičkog fakulteta bili su: dr.sc. Elvira Hadziahmetović Jurida, vanredna profesorica i Nedim Kukuruzović, apsolvent.

 

Posebnu pažnju srednjoškolaca privukle su naše uspješne alumnistkinje Prirodno-matematičkog fakulteta, Amela Jusufović i Naida Balvanović, koje su sa njima podijelile svoja iskustva tokom i poslije studiranja, ali poseban akcenat su stavile na postizanje uspjeha gdje im je Prirodno-matematički fakultet bio odskočna daska za dalja postignuća.

 

Drugi niz sesija održat će se sutra, 06.04.2022. u Ateljeu „Ismet Mujezinović“, a sve dosadašnje sesije moći ćete pratiti u obliku videozapisa na našim društvenim mrežama.

 

Posjetite nas i otkrijte zašto studirati na Univerzitetu u Tuzli.

 

Vezani članci:

Univerzitet u Tuzli zvanično otvorio svoja vrata 

Budući studenti