Web konferencija 17. simpozij energetskih inovacija

Ured za NIR

Tel: 035 300 528

e-mail:nir@untz.ba; nir@unitz.ba

Tuzla, 14.02.2022.god.

 

 

WEB KONFERENCIJA 17. SIMPOZIJUM ENERGETSKIH INOVACIJA

16.-18.02.2022.

 

Obavještavamo vas da će se 17. simpozijum energetskih inovacija održati od 16. do 18. februara 2022. godine. Simpozij organizira Institut za ekonomiku električne energije i energetske inovacije (IEE) na Tehnološkom univerzitetu u Gracu zajedno sa suorganizatorima: Austrijsko udruženje za elektrotehniku ​​(OVE), OesterreichsEnergie (predstavlja interese austrijske elektroprivrede) i World Energy Council Austria. Simpozij je pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva za zaštitu klime (BMK), Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke i istraživanja (BMBWF), države Štajerske i Grada Graza. Simpozij je podržan od strane Austrian Power Grid AG, KNG-Kärnten Netz GmbH i Energie Steiermark AG. Zbog postojeće situacije simpozijum će se održati kao web konferencija.

Tema ovogodišnjeg simpozijuma je: “BUDUĆNOST ENERGIJE – Inovacije za klimatski neutralnu budućnost”

Trenutni klimatski izvještaj IPCC-a naglašava hitnost postizanja klimatske neutralnosti što je brže moguće. Osim toga, sve više ljudi je direktno pogođeno posljedicama klimatskih promjena. Cjelokupni energetski sektor, a prije svega sve oblast električne energije imat će odlučujuću ulogu u budućnosti. Na osnovu Ciljeva održivog razvoja UN-a i Pariškog sporazuma, o strategijama i mjerama za klimatsku neutralnost sve će se više raspravljati. Koje su inovacije potrebne na putu do klimatske neutralnosti iz perspektive energetske industrije i koje su implikacije takvog djelovanja, posebno u pogledu sigurnosti snabdijevanja i kretanja cijena energije, intenzivno će se raspravljati na ovom simpozijumu u preko 220 radova, 42 sesije i 6 tematskih sekcija:

  • TRŽIŠTA ENERGIJE I MODELIRANJE
  • SIGURNE PRENOSNE MREŽE
  • ODRŽIVE DISTRIBUCIJSKE MREŽE I FLEKSIBILNOST
  • VODIK, EFIKASNOST, DEKARBONIZACIJA
  • ENERGETSKA ZAJEDNICA I SNABDIJEVANJE TOPLOTNOM ENERGIJOM
  • BUDUĆE SKLADIŠTENJE ENERGIJE I MOBILNOST

Paralelno sa simpozijumom biće održane i zanimljive radionice, a za više informacija pogledajte detaljan program na: https://www.tugraz.at/events/eninnov2022/programm/programm/

Kotizacija za ovu web konferenciju sa preko 220 priloga iznosi 100€, a ako ste zainteresovani, molimo da se prijavite u bilo koje vrijeme putem linka:

https://www.tugraz.at/events/eninnov2022/anmeldung/