Završen je treći panel na Konferenciji Asocijacije balkanskih univerziteta

Univerzitet u Tuzli - Završren je treći panel na Konferenciji Asocijacije balkanskih univerziteta

 

Treći panel Konferencije BUA čiji je organizator Univerzitet u Tuzli na temu: „Mladi i učešće mladih na Balkanu” uspješno je završen.

Moderatorica današnjeg panela bila je prorektorica za međunarodnu saradnju, prof.dr. Vesna Bratovčić sa Univerziteta u Tuzli.

U inspirativnoj diskusiji učestvovali su brojni govornici među kojima su i: Anaïs Girard, ataše za saradnju, Ambasada Francuske u Bosni i Hercegovini, prof. dr. Nermina Kravić, dječiji i adolescentni psihijatar i grupni analitičar sa Univerzitetskog kliničkog centar Tuzla, prof. dr. Meliha Bijedić sa Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, Ajla Ruvić iz Ministarstva kulture, omladine i sporta Tuzlanskog kantona, Mirela Omerović, poduzetnica i vlasnica „Momentum Consulting“ i ekspertica za razvoj poduzetništva pri fondaciji Impakt, Ammar Grabić, potpredsjednik Vijeća mladih Tuzlanskog kantona, Ajla Kuluglić, mlada evropska ambasadorka za zapadni Balkan, Naida Salković, Udruženje studenata medicine Bosne i Hercegovine, BoHeMSA, Edelhida Dervišević Šehić, generalni sekretar, BRAVO BiH, i mladi poduzetnici Lejla Burgić i Benjamin Mrkonjić.

Konferencija je nastavljena četvrtim, završnim panelom na temu: „Migracije na Balkanu: izazovi i perspektive“.