29. LJETNI UNIVERITET TUZLA – LJUT 2024

Univerzitet u Tuzli - 29. LJETNI UNIVERZITET TUZLA - LJUT 2024

 

29. LJETNI UNIVERZITET TUZLA – LJUT 2024 održaće se u periodu od 01.06. – 30.06.2024. godine.

Centralna tema Ljetnog Univerziteta glasi: “Cjeloživotno obrazovanje i održivi razvoj”.

U sklopu LJUT 2024 predviđeni su brojni sadržaji koji će studentima, zaposlenicima i široj društvenoj zajednici omogućiti sticanje novih znanja i razvoj dodatnih vještina, umrežavanje, promociju naučno-istraživačkog rada, aktivizma, a sve to uz druženje, sport, umjetnost i zabavu.

 

         

 

Novosti / Prezentacije

 

 

LJUT 2024 - Poziv na konferenciju "Perspektive i izazovi rodne ravnopravnosti u visokom obrazovanju i nauci"Poziv na konferenciju “Perspektive i izazovi rodne ravnopravnosti u visokom obrazovanju i nauci”

 

U okviru 29. Ljetnog univerziteta Tuzla – LJUT 2029, zadovoljstvo nam je pozvati vas na konferenciju “Perspektive i izazovi rodne ravnopravnosti u visokom obrazovanju i nauci”, koja će se održati u petak, 28.06.2024. godine sa početkom u 10,00 sati na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, Knjiški kutak.
Link za registraciju: https://forms.gle/xF5ekahokcg3LxmC9

 

 

LJUT 2024 - Poziv na radionicu "Sindrom sagorijevanja kod pomagačkih profesija - Iscjeljivanje iscjeljitelja"Poziv na radionicu “Sindrom sagorijevanja kod pomagačkih profesija – Iscjeljivanje iscjeljitelja”

 

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na radionicu “Sindrom sagorijevanja kod pomagačkih profesija – Iscjeljivanje iscjeljitelja”, koja će se održati u okviru 29. Ljetnog univerziteta Tuzla – LJUT 2029, u srijedu, 26.06.2024. godine sa početkom u 11,00 sati u Kući plamena mira.
Link za registraciju: https://forms.gle/qaq31GJacdFr6wiy9

 

OBAVIJEST – Koncert gudačkog kvarteta sa Državnog muzičkog konzervatorija Univerziteta Trakia iz Republike Turske neće se održati

 

Koncert gudačkog kvarteta sa Državnog muzičkog konzervatorija Univerziteta Trakia iz Republike Turske, zbog tehničkih razloga, neće se održati. Hvala na razumijevanju.

 

 

Univerzitet u Tuzli - Počela prva konferencija o prevenciji nasilja među djecom i mladima „PrevCon 24“

Počela prva konferencija o prevenciji nasilja među djecom i mladima

 

Prvu konferenciju posvećenoj prevenciji nasilja među djecom i mladima pod nazivom „PrevCon 24“ u organizaciji Univerziteta u Tuzli otvorio je danas ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, dr.sci. Ahmed Omerović.

 

 

LJUT 2024 - Poziv na panel diskusiju "Tracer studije"Poziv na događaj PANEL DISKUSIJA „Ispitivanje relevantnosti studijskih programa spram potreba tržišta rada – rezultati tracer studije za Univerzitet u Tuzli”

 

U okviru 29. Ljetnog univerziteta Tuzla – LJUT 2024, zadovoljstvo nam je pozvati vas na panel diskusiju „Ispitivanje relevantnosti studijskih programa spram potreba tržišta rada – rezultati tracer studije za Univerzitet u Tuzli”.
Link za registraciju: https://forms.gle/KhPCKBgLZswiqp5U7a

 

 

Univerzitet u Tuzli - PrevCon24

Univerzitet u Tuzli i Ministarstvo obrazovanja i nauke TK pozivaju Vas na prvu međunarodnu konferenciju PrevCon24

 

Univerzitet u Tuzli i Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona s ponosom Vas pozivaju na prvu tuzlansku konferenciju posvećenu temi “Prevencija nasilja među djecom i mladima” pod nazivom PrevCon 24. Ovaj važan događaj održat će se 20. i 21. juna 2024. godine u Tuzli.
Link za registraciju: https://forms.gle/qiwaPQBbypJpcSHd7

 

 

Posjeta planinarskom domu „Javorje“ na Konjuhu – najava

 

Centar za sport, kulturu i umjetnost Univerziteta u Tuzli u saradnji sa Planinarskim društvom “Konjuh” poziva sve zainteresovane studente, zaposlenike Univerziteta u Tuzli i građanstvo ljubitelje prirode dana 29.06.2024. godine u posjetu planinarskom domu „Javorje“ na Konjuhu.
Link za registraciju: https://forms.gle/bZEdFbR6RGV6EZ8Z8

 

 

Poziv na događaj PARTISH ERASMUS+ MEET UP – ”Prezentacija progama cjeloživotnog učenja”

 

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju prezentaciji kratkih programa cjeloživotnog učenje koja će biti održana u četvrtak, 13.06.2024. godine sa početkom u 10,00 sati u Amfiteatru Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli.
Link za registraciju: https://forms.gle/fi1hPCiqk9WWp4Na7

 

 

Malonogometna utakmica za zaposlenike, Univerzitet u Tuzli : Centralno grijanje

 

U okviru Ljetnog univerziteta Tuzla 2024 u organizaciji Centra za sport, kulturu i umjetnost održat će se prijataljska malonogometna utakmica između zaposlenika Univerziteta u Tuzli i Centralnog grijanja.Utakmica će se održati 11.juna u Kampusu Univerziteta sa početkom u 17h.

 

 

Univerzitet u Tuzli - Otvoren 29. Ljetni univerzitetOtvoren 29. Ljetni univerzitet u Tuzli

 

U četvrtak, 06.06.2024. godine, svečano je otvoren 29. Ljetni Univerzitet u Tuzli (LJUT). Prilika je to da se studenti, oslobođeni klasičnih predavanja koja su prisutna tokom akademske godine, bez opterećenja nastavnim obavezama posvete stručnom usavršavanju u skladu sa svojim ličnim interesima, ali i profesorima da kroz jedan opušteniji, neformalniji pristup mogu dio ljetnog odmora posvetiti volonterskom radu sa studentima.

 

 

Univerzitet u Tuzli - 29. LJETNI UNIVERZITET TUZLA - LJUT 2024PROGRAM 29. LJETNOG UNIVERZITETA TUZLA – LJUT 2024

 

 

 

 

 

LJUT 2024 - RGGF - Radionica "Otpad ili blago"Poziv na Radionicu: “Otpad ili blago? – Recikliranje iz drugačije perspektive – 1FUTURE ERASMUS+ MEET UP”

 

Hej, mladi eko-entuzijasti! Da li ste znali da otpad može postati pravo blago? Pridružite nam se na interaktivnoj radionici “Otpad ili blago” i otkrijte nevjerovatne načine na koje recikliranje može promijeniti svijet! 
Link za registraciju: https://forms.gle/r9zTJag5Ap9BLDvE9

 

 

Univerzitet u Tuzli - Poziv na predavanja i panel diskusiju: "Geotermalna energija – resursi i iskorištenost"Poziv na predavanja i panel diskusiju: “Geotermalna energija – resursi i iskorištenost”

 

U okviru 29. Ljetnog univerziteta Tuzla – LJUT 2029, zadovoljstvo nam je pozvati vas na predavanja i panel diskusiju pod nazivom “Geotermalna energija – resursi i iskorištenost”, koja će se održati u srijedu, 05.06.2024. godine sa početkom u 10,00 sati u Amfiteatru Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta.
Link za registraciju: https://forms.gle/jauNTavSwwmtRVq26

 

 

LJUT 2024 - Poziv na predavanje i panel diskusiju "Otkrivanje nano-svijeta: Nanostrukturni tanki filmovi koji definišu tehnologiu sutrašnjice"Poziv na predavanje i panel diskusiju “Otkrivanje nano-svijeta: Nanostrukturni tanki filmovi koji definišu tehnologiu sutrašnjice”

 

U okviru 29. Ljetnog univerziteta Tuzla – LJUT 2029, zadovoljstvo nam je pozvati vas na predavanje i panel diskusiju pod nazivom “”Otkrivanje nano-svijeta: Nanostrukturni tanki filmovi koji definišu tehnologiu sutrašnjice”, koja će se održati u srijedu, 05.06.2024. godine sa početkom u 10,00 sati u Učionici 105 Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli.
Link za registraciju: https://forms.gle/gXHHTiuyqUeXzTo2A

 

 

LJUT 2024 - Poziv na predavanje i radionicu "Odabrana poglavlja iz histologije i patohistologije"

Poziv na predavanje i radionicu “Odabrana poglavlja iz histologije i patohistologije”

 

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na predavanja i radionicu pod nazivom “Odabrana poglavlja iz histologije i patohistologije”, koja će se održati u petak, 07.06.2024. godine sa početkom u 11,00 sati u Učionici 211 i laboratoriji Tehnološkog fakulteta.
Link za registraciju: https://forms.gle/tQ7Bc1wamyg8byR27

 

 

LJUT 2024 - Poziv na radionicu "LeDNA i Erasmus+ ECOBIAS MeetUP Okolišna DNK u istraživanju biodiverzitta i monitoringu okoliša"Poziv na radionicu “LeDNA i Erasmus+ ECOBIAS MeetUP Okolišna DNK u istraživanju biodiverziteta i monitoringu okoliša”

 

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na predavanja i radionicu pod nazivom “LeDNA i Erasmus+ ECOBIAS MeetUP Okolišna DNK u istraživanju biodiverzitta i monitoringu okoliša”, koja će se održati u petak, 07.06.2024. godine sa početkom u 14,00 sati u Učionici 211 Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli.
Link za registraciju: https://forms.gle/6vg8r26DjohS6WMr9

 

 

LJUT 2024- Poziv na radionicu "Različitost u bojama - Kreiranje inkluzivne slikovnice"Poziv na radionicu “Različitost u bojama – Kreiranje inkluzivne slikovnice”

 

Zadovoljstvo nam je pozvati vas da, u okviru 29. Ljetnog univerziteta Tuzla – LJUT 2029, uzmete učešće u radionici pod nazivom “Različitost u bojama – Kreiranje inkluzivne slikovnice”, u organizaciji Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta RESET i JUMS Građevinsko-geodetske škole Tuzla, koja će se održati dana 10.06.2024. godine sa početkom u 10,00 sati u učionici 104 Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Link za registraciju: https://forms.gle/QBVEGCyYEvEoS8nV7

 

 

LJUT 2024 - Radionica: "Jačanje kapaciteta mladih kroz komunikacijeske i prezentacijske vještine"

Poziv na radionicu “Jačanje kapaciteta mladih kroz komunikacijeske i prezentacijske vještine”

 

U okviru 29. Ljetnog univerziteta Tuzla – LJUT 2024 održat će se radionica “Jačanje kapaciteta mladih kroz komunikacijeske i prezentacijske vještine””, dana 11.06.2024. godine sa početkom u 12,00 sati u Kabinetu vještina, Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta.

Link za registraciju: https://forms.gle/CBfATPCCnjMgEaVTA

 

 

LJUT 2024 - Poziv na radionicu i predavanje "Oslobodite svoj potencijal za pisanje uz LaTex - Pišite izvan granica"Poziv na radionicu i predavanje “Oslobodite svoj potencijal za pisanje uz LaTex – Pišite izvan granica”

 

U okviru 29. Ljetnog univerziteta Tuzla – LJUT 2024, održat će se  predavanja i radionica pod nazivom “Odabrana poglavlja iz histologije i patohistologije”, u srijedu, 12.06.2024. godine sa početkom u 12,00 sati u Računarskom centru 201 Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli.
Link za registraciju: https://forms.gle/C5CfDhHh6Y4Qp3A67

 

 

LJUT 2024 - Poziv na radionicu "Izvještavanje o femicidu: Kako ostati profesionalan i izbjeći senzacionalizam?"

Poziv na radionicu “Izvještavanje o femicidu: Kako ostati profesionalan i izbjeći senzacionalizam?”

 

Zadovoljstvo nam je pozvati vas da, u okviru 29. Ljetnog univerziteta Tuzla – LJUT 2029, uzmete učešće u radionici pod nazivom “Izvještavanje o femicidu: Kako ostati profesionalan i izbjeći senzacionalizam?”, koja će se održati u petak, 14.06.2024. godine sa početkom u 10,00 sati u Kabinetu 108 Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.
Link za registraciju: https://forms.gle/WzvzgcFUxx52yKQg9

 

 

 

Poziv na malonogometnu utakmicu za zaposlenike, UNIVERZITET U TUZLI : CENTRALNO GRIJANJE

U okviru Ljetnog univerziteta Tuzla 2024 u organizaciji Centra za sport, kulturu i umjetnost održat će se prijataljska malonogometna utakmica između zaposlenika Univerziteta u Tuzli i Centralnog grijanja.
Utakmica će se održati 11.juna u kampusu Univerziteta sa početkom u 17h.
Ovom prilikom pozivamo sve zaposlenike da proprate ovaj događaj.

 

 

 

Poziv na koncert gudačkog kvarteta sa Državnog muzičkog konzervatorija Univerziteta Trakia iz Republike Turske

 

U okviru Ljetnog univerziteta 25. juna u Ateljeu “Ismet Mujezinović” sa početkom u 19h održat će se koncert gudačkog kvarteta sa Državnog muzičkog konzervatorija Univerziteta Trakia iz Republike Turske.
S obzirom da je broj mjesta ograničen, pozivamo studente, zaposlenike Univerziteta i građanstvo da blagovremeno izvrše rezervacije mjesta, najkasnije do 21. juna.
Link za registraciju: https://forms.gle/FV1iuCY1Ls1w6aWr7

 

 

Poziv na događaj PARTISH ERASMUS+ MEET UP – ”Prezentacija progama cjeloživotnog učenja”

 

U okviru 29. Ljetnog univerziteta Tuzla – LJUT 2024, zadovoljstvo nam je pozvati vas na prezentaciju prvih kratkih programa cjeloživotnog učenja razvijenih na Univerzitetu u Tuzli.
U okviru ERASMUS+ projekta PARTISH razvijena su dva kratka ciklusa studija: “Liderstvo” na Ekonomskom fakultetu i “Adaptirana tjelesna aktivnost” na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport.
Link za registraciju: https://forms.gle/fi1hPCiqk9WWp4Na7