LJETNI UNIVERZITET 2022

Univerzitet u Tuzli - Ljetni univerzitet - LJUT 2022

 

 

ZAVRŠENE SVE AKTIVNOSTI LJUT-A

 

U petak, 8.7.2022., održane su posljednje aktinosti Ljetnog univerziteta u Tuzli. Na Ekonomskom fakultetu održane su radionice “Soft skils” i “Vizualni dizajn CV-a” . Na Kampusu Univerziteta u Tuzli održana je projekcija filma “Priča o jednom društvu”. A na samom kraju dana, ovaj projekt završio je sa “Quiz Night – kviz na otvorenom”.

 

 

Šesti dan LjUT-a uspješno realiziran


U četvrtak, 7.7.2022., održan je niz aktivnosti u sklopu Ljetnog univerziteta u Tuzli. Jedan od zanimljivih sadržaja bila je praktična radionica ronjenja Ronilačkog kluba “Vidara”. Na Fakultetu za elektrotehniku održana je panel diskusija “Obrazovanje za zapošljavanje”. Na Ekonomskom fakuktetu održano je predavanje na temu “Bihejvioralni intervju”. Također, učesnici LJUT-a imali su priliku posjetiti planinu Konjuh.

 

 

Peti dan LJUT-a uspješno završen

 

U srijedu, 06.07.2022., održan je peti dan Ljetnog Univerziteta u Tuzli. Održane su brojne zanimljive aktivnosti, a posjetiocima nije falilo ni zabave. Učesnici su imali priliku pratiti Motivacionu tribinu “Ići ili ostati”,  predavanja u okviru Škole fizike. Održan je „Inclusive sport -Ronjenje osoba sa invaliditetom“  i „Inkluzivna kafa“ u kafiću „Zmajevo srce“.  Na kraju svih raznovrnih aktivnosti, učesnici LJUT-a i svi gosti imali su priliku da se malo zabave i nauče nešto novo uz Latino party i plesne radionice Karibskih plesova.

 

 

Univerzitet u Tuzli - Ljetni univerzitet - LJUT 2022

U okviru Ljetnog univerziteta održano niz predavanja

 

U utorak, 5.7.2022, u okviru Ljetnog univerziteta u Tuzli, održan je niz predavanja, radionica, Historijski čas na Slanoj Banji. Posjetioci su također imali priliku vidjeti izložbu u organizaciji Zavoda za zaštitu i korištinje kulturno-historijskog i prirodnog nasljeđa TK.

 

 

Univerzitet u Tuzli - Ljetni univerzitet - LJUT 2022

SVEČANO OTVORENJE LJUT-a


Jučer, 4.7.2022., u Amfiteatru Kampusa Univerziteta u Tuzli održano je Otvorenje Ljetnog univerziteta u Tuzli. Prisutnim su se obratili: rektorica Univerziteta, prof. dr. Nermina Hadžigrahić, Alisa Dedić, studentica Medicinskog fakulteta, Ivana Mijatović, ministrica za kulturu, sport i mlade TK, Ahmed Omerović, ministar za obrazovanje i nauku, i Amra Šehić, studentica Pravnog fakulteta.

 

 

Univerzitet u Tuzli - Ljetni univerzitet - LJUT 2022

Plesne radionice i Latino party – PRIJAVI SE

 

Zadovoljstvo nam je i čast pozvati Vas na Plesne radionice i Latino party u okviru 27. Ljetnog Univerziteta u Tuzli – LJUT 2022 koji će se održati u četvrtak, 06.07.2022. godine u Kampusu Univerziteta u Tuzli u 18.00 i 20.00 sati.

 

 

Univerzitet u Tuzli - Ljetni univerzitet - LJUT 2022

Ljetni univerzitet u Tuzli – pregled vikenda

 

U vikendu iza nas, u okviru Ljetnog Univerziteta u Tuzli, u organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli i US “Studenjak”, održana je V po redu studentska sportska manifestacija „Balkanijada“ u Tuzli. Učešće na istoj uzelo je 30 ekipa za ekipne sportove i 15 učesnika koji su se takmičili u pojedinačnim kategorijama…

 

 

Univerzitet u Tuzli - Ljetni univerzitet - LJUT 2022

Ljetni univerzitet u Tuzli završio prve aktivnosti


U subotu, 2.7.2022., održane su sportske aktivnosti u sklopu programa Ljetni Univerzitet u Tuzli. Učesnici Balkanijade započeli su futsal i basket turnir na Kampusu Univerziteta u Tuzli, turnir u odbojci na pijesku na Panonici, i turnir u stolnom tenisu u Sportskoj dvorani Fakulteta za tjelesni odgoj i sport. Nakon ovih aktivnosti, održan je koncert Amela Ćurića na krovu Tuzlanke. U nedjelju, 3.7.2022, nastavljene su sportske aktivnosti od prethodnog dana, roštiljada , malonogometni turnir zaposlenika Univerziteta u Tuzli i Artistička radna akcija „Ja sam LjUT“.

 

 

Univerzitet u Tuzli - LJUT 2022 - Panel "Obrazovanje za zapošljavanje"

POZIVNICA na Panel “Obrazovanje za zapošljavanje”

 

Zadovoljstvo nam je i čast pozvati Vas na Panel “Obrazovanje za zapošljavanje” u okviru 27. Ljetnog Univerziteta u Tuzli – LJUT 2022 koji će se održati u četvrtak, 07.07.2022. godine u Multimedijalnoj Sali Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli (zgrada Gimnazije “Meša Selimović”) u 10.00 sati.

 

 

Univerzitet u Tuzli - LJUT 2022 - Otvorenje 27. Ljetnog Univerziteta u Tuzli

POZIVNICA NA OTVORENJE 27. LJETNOG UNIVERZITETA U TUZLI LJUT 2022

 

Zadovoljstvo nam je i čast pozvati Vas na otvorenje 27. Ljetnog Univerziteta u Tuzli LJUT 2022 koje će se održati u ponedeljak, 04.07.2022. godine u Amfiteatru Kampusa Univerziteta u Tuzli u 10.30 sati.

 

 

 

PROGRAM

PROGRAM LJUT 2022

 

 

 

 

 

JA SAM LJUT!! (VIDEO)

 

JA SAM LJUT! Sa zadovoljstvom vam najavljujemo naš 27. po redu “Ljetni Univerzitet u Tuzli”, koji će se održati od 2. do 8. jula 2022. Prijavite se, dođite i učestvujte u raznim edukativnim radionicama, sportskim, kulturnim, zabavnim i mnogim drugim aktivnostima koje smo za vas pripremili. Budi i ti LJUT! 

 

 

Univerzitet u Tuzli - Ljetni univerzitet - LJUT 2022

Poziv za volontere na 27. Ljetni Univerzitet u Tuzli – LJUT 2022

 

Pozivamo vas da budete dio naše tradicionalne manifestacije te zajedno s nama doprinesete realizaciji raznih edukacijskih radionica, predavanja, kulturnih, zabavnih, sportskih i mnogih drugih sadržaja koje je ove godine pripremio Univerzitet u Tuzli. Poziv je otvoren učenicima, srednjoškolcima, studentima i svima onima koji volonterski žele doprinijeti ovom događaju. Svim volonterima će biti dodijeljen certifikat za učešće u ovoj manifestaciji.

 

 

Univerzitet u Tuzli - Ljetni univerzitet - LJUT 2022

Održana press konferencija povodom otvaranja 27. Ljetnog univerziteta

 

27. Ljetni Univerzitet – LJUT 2022 održaće se u periodu od 02.07.- 08.07.2022. godine. Ovogodišnja centralna tema Ljetnog Univerziteta glasi „Obrazovanje za 21. stoljeće“. Novina, u odnosu na prethodne godine, jeste opredjeljenje Univerzieteta da se Ljetni Univerzitet organizuje od strane studenata/tica i za studente/ice, u skladu sa njihovim interesovanjima i potrebama, tako da su svi zainteresovani studenti/ce, preko Studentskog parlamenta uključeni i u Koordinacioni odbor i u Izvršni odbor LJUT 2022 i kao volonteri/volonterke u toku realizacije manifestacije.

 

 

 

Povratak