Online 25. Ljetni Univerzitet u Tuzli

KABINET REKTORA UNIVERZITETA U TUZLI
Tuzla, 01.06.2020. god. Ljetni Univerzitet u Tuzli, osmišljen je kao serija javnih, besplatnih online predavanja. U periodu od 01. do 05. juna 2020. godine počinju predavanja putem Zoom aplikacije. Predavači pored domaćina sa Univerziteta u Tuzli, bit će iz Srbije, Slovenije, Makedonije i Australije.

 

Univerzitet u Tuzli - 25. ONLINE LJETNI UNIVERZITET U TUZI - press konferencija

 

25. jubilarni Ljetni Univerzitet u Tuzli, obzirom na pandemiju koronavirusa, ove godine odvijat će se online. Prema riječima Rektorice Univerziteta u Tuzli, važno je da nije prekinut kontinuitet održavanja te da kroz online prezentacije imaju puno toga za ponuditi svim studentima, ali i ostalim zainteresiranim.

Rektorica Univerziteta u Tuzli dr.sci. Nermina Hadžigrahić, redovni profesor dodaje: “Ljetni Univerzitet je jedan od načina na koji trebamo pokazati šta predstavlja jedna visokoškolska ustanova. Trebamo pokazati da pratimo savremene trendove nauci, da pratimo sve izazove i da pokažemo svima šta Univerzitet jeste i šta može pružiti”.

 

Predavanja Ljetnog Univerziteta namijenjena su studentima, nastavnicima, ali i širokoj publici odnosno svim generacijama i ljudima raznih zanimanja. Prema programu, online predavanja su besplatna, odvijat će se putem Zoom aplikacije.

Prorektor za međuuniverzitetsku saradnju u zemlji i inostranstvu, dr. sci. Vesna Bratovčić, vanredni profesor ističe: “Predavači ove godine su, pored domaćina sa Univerziteta u Tuzli, iz Makedonije, Slovenije, Srbije i Australije. To su predavači širokog spektra područja kojima se bave. Imamo inžinjere elektrotehnike, mašinstva, ljude iz područja jezika, matematičare, područja specijalne edukacije rehabilitacije, dakle jedan širok spektar predavanja koja se odnosi na područje predavača ali i konteksta kovida”.

Na web stranici Univerziteta, svim javnim medijima i svim društvenim mrežama, nalazi se program predavanja Ljetnog Univerziteta u Tuzli. Ispod svakog predavanja nalazi se link na Zoom aplikaciju koja će biti otvorena u vrijeme predavanja.

 

Izvor:
https://rtvtk.ba/online-25-ljetni-univerzitet-u-tuzli/

LJUT 2020 – ONLINE 25. LJETNI UNIVERZITET U TUZLI