Erasmus+ Ka2 Capacity Building in the field of Higher Education BESTSDI project Q6 Joint IMPULSE – BESTSDI workshop Banja Luka

BESTSDI

 

RUDARSKO-GEOLOŠKO-GRAĐEVINSKI FAKULTET
Tuzla, 04.06.2018. god.

 

U okviru projekta “Western Balkans Academic Education Evolution and Professional’s Sustainable Training for Spatial Data Infrastructures” – BESTSDI http://bestsdi.eu/ je u Banja Luci, od 23. do 25. aprila 2018. godine, održana radionica pod nazivom “SDI education for stakeholder’s benefit”.

 

 

Na radionici su prezentirani nacionalni izvještaji za 2017. godinu, u okviru kojih i prvi Godišnji izvještaj o trenutnom stanju razvoja infrastrukture prostornih podataka (IPP) u Bosni i Hercegovini u kojem je ukazano na heterogenu situaciju u vezi sa raspoloživošću kapaciteta za uspostavu IPP-a.


Teme radionice bile su edukacija u oblasti infrastrukture prostornih podataka, sadašnja situacija u kontekstu razvoja novih i dopune postojećih nastavnih planova i programa sa nastavnim predmetima i temama iz oblasti IPP, uključujući i programe cjeloživotnog učenja, kao i primjerima dobre prakse na univerzitetima koji su učesnici BESTSDI projekta.


Naredna radionica planirana je na Građevinskom fakultetu u Splitu.


Projekat BESTSDI prezentirali su i studenti studenti Geologije na RGGFu na Gauss-ovoj konferenciji “Lokacijska inteligencija u BiH” održanoj 10.05.2018. godine u Tuzli.

 

BESTSDI WORKSHOP BANJA LUKA