Modernising geodesy education in Western Balkan with focus on competences and learning outcomes – GEOWEB

 

 

Održani sastanci Upravnog odbora GEOWEB projekta na Univerzitetu u Tuzli

 

U periodu od 05-07. juna 2018. godine, na Univerzitetu u Tuzli održani su sastanci Upravnog odbora projekta iz programa Erasmus+ koji nosi naziv GEOWEB odnosno, “Modernising geodesy education in Western Balkan with emphasis on competences and learning outcomes“, kojeg vodi Odsjek za geografiju Prirodno-matematičkog fakulteta. Gosti tokom ta tri dana su bili partneri u projektu sa 11 Univerziteta i drugih ustanova iz nekoliko zemalja svijeta: Švedska, Španija, Austrija, Albanija, Srbija i naša Bosna i Hercegovina.

 

 

GEOWEB Novi SadOdržan trening na Univerzitetu u Novom Sadu po projektu GEOWEB iz programa Erasmus+

 

U periodu od 25-31. mart 2018. godine, na Univerzitet u Novom Sadu, Republika Srbija, u okviru projekta iz programa Erasmus+ “GEOWEB” (“Modernising geodesy education in Western Balkan with emphasis on competences and learning outcomes”), održan je intenzivni trening pod nazivom „Quality Assurance workshop“. Odsjek za geografiju Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli učesnik je u ovom projektu.

 

 

Održan trening po projektu GEOWEB iz programa Erasmus+

 

U periodu od 16. – 21. oktobra 2017. godine, na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru, održan je intenzivni trening pod nazivom „Training course on modern geodetic topics“.

 

 

Održan trening iz e-nastave i problemske nastave

 

U periodu od 10-17.09.2017. godine, na Univerzitetu Leon (Ponferrada), Španija, održan je intenzivni trening u cilju stručnog usavršavanja nastavnika, po projektu iz programa Erasmus+ “GEOWEB” (Modernising geodesy education in Western Balkan with emphasis on competences and learning outcomes), pod nazivom: „Workshop on e‐learning and PBL (Problem‐Based Learning) pedagogy“.

 

 

Održan sastanak Upravnog odbora “GEOWEB” projekta iz programa Erasmus+

 

U periodu od 20-24.06.2017. godine na KTH Royal Institute of Technology u Štokholmu, održan je sastanak Upravnog odbora GEOWEB (Modernising geodesy education in Western Balkan with emphasis on competences and learning outcomes) projekta iz programa Erasmus+. KTH Royal Institute of Technology je, kao 79. rangirani Univerzitet u svijetu voditelj projekta. Odsjek za geografiju Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli učesnik je u ovom projektu.

 

 

GEOWEB-Tirana

Održan intenzivni trening iz Geografskog informacionog sistema

 

U periodu od 07. maja – 14. maja 2017. godine, u okviru projekta GEOWEB (“Modernising geodesy education in Western Balkan with emphasis on competences and learning outcomes”) iz programa Erasmus+, održan je intenzivni trening iz Geografskog informacionog sistema („Intensive training on GIS applications in land, water and environmental management”).

 

 

Više informacija o projektu: http://gidec.abe.kth.se/GEOWEB/