Development and integration of social dimension strategies in Armenia and BiH through cross-regional peer learning – INCLUSION

 

 

Održan trening o inkluzivnom učenju i podučavanju za profesore srednjih škola u TK

 

U sklopu realizacije aktivnosti na projektu „Razvoj i implementacija strategija socijalne dimenzije na univerzitetima u Armeniji i Bosni i Hercegovini /INCLUSION“, u petak, 28.6.2019. godine realizovan je trening o inkluzivnom učenju i podučavanju za profesore srednjih škola u TK.

 

 

Monitoring posjeta INCLUSION projektu

 

Predstavnici Nacionalne Erasmus + Kancelarije BiH (NEO) g-din Suad Muhibić i g-din Dejan Rosić, u četvrtak 27.6.2019. godine, posjetili su Univerzitet u Tuzli u cilju realizacije monitoring posjete Univerzitetu u Tuzli.

 

 

Smjernice za implementaciju strategija socijalne dimenzije na Univerzitetu u Tuzli


Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli u četvrtak, 6.12.2018. godine održan je trening za nastavno i administrativno osoblje pod nazivom :” Smjernice za implementaciju strategija socijalne dimenzije na Univerzitetu u Tuzli”.

 

 

Poziv za učešće na treningu: “Smjernice za implementaciju strategija socijalne dimenzije na Univerzitetu u Tuzli”

 

Pozivaju se svi zainteresirani zaposlenici iz reda akademskog i administrativnog osoblja Univerziteta u Tuzli da uzmu učešće na treningu: “Smjernice za implementaciju strategija socijalne dimenzije na Univerzitetu u Tuzli”. Trening se provodi u sklopu realizacije ERASMUS+ projekta “INCLUSION”.

 

 

Održan okrugli sto pod nazivom „Razvoj i implementacija strategija socijalne dimenzije u oblasti visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini“

 

U okviru projekta „Development and Implementation of Social Dimension Strategies in Armenia and Bosnia and Herzegovina through Cross-regional Peer Learning/INCLUSION“, koji za cilj ima poboljšanje provedbe socijalne dimenzije na odabranim univerzitetima u Armeniji i Bosni i Hercegovini, dana 05.12.2017.g., u prostorijama Rektorata Univerziteta u Tuzli, održan okrugli sto pod nazivom „Razvoj i implementacija strategija socijalne dimenzije u oblasti visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini“.

 

 

Održana dvodnevna konferencija povodom nastavka implementacije ERASMUS+ projekta „INCLUSION“ na UC Leuven Limburg u Belgiji

 

Na UC Leuven Limburg u Belgiji je 9. i 10. novembra 2017. godine održana dvodnevna konferencija povodom nastavka implementacije ERASMUS+ projekta „INCLUSION“ (otvaranje radnog paketa 2). Prvog radnog dana predstavljeni su rezultati primjene benchmarking alata na univerzitetima iz BiH i Armenije s ciljem pregledavanja odgovora na preporuke socijalne dimenzije agencije EHEA.