Poziv za stipendiranu mobilnost studenata master studija „Upravljanje rizicima od katastrofalnih događaja i protivpožarni inžinjering“ u okviru ERASMUS+ Knowledge FOr Resilient soCiEty (K-FORCE)


Ured za međuuniverzitetsku saradnju
u zemlji i inostranstvu
Tuzla, 12.02.2019.godine

 

U okviru ERASMUS+ K-FORCE projekta otvorena su 4 mjesta za mobilnost studenata master studija „UPRAVLJANJE RIZICIMA OD KATASTROFALNIH DOGAĐAJA I PROTIVPOŽARNI INŽINJERING“ Univerziteta u Tuzli, Rudarsko-geološko-građevinski fakultet Tuzla.

Mobilnost se odnosi na pohađanje drugog semestra master studija „UPRAVLJANJE RIZICIMA OD KATASTROFALNIH DOGAĐAJA I PROTIVPOŽARNI INŽINJERING“ akademske 2018/19 godine na jednom od slijedećih univerziteta/fakulteta:

1. Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu (Srbija)
2. Viša tehnička škola strukovnih studija Novi Sad (Srbija)
3. Univerzitet u Tirani, Ekonomski fakultet (Albanija)
4. EPOKA Univerzitet Tirana (Albanija)

Pravo na apliciranje imaju svi studenti master studija „UPRAVLJANJE RIZICIMA OD KATASTROFALNIH DOGAĐAJA I PROTIVPOŽARNI INŽINJERING“ koji su završili sve obaveze i ovjerili prvi (zimski) semestar akademske 2018/19 godine.

Svi troškovi mobilnosti pokriveni su stipendijom iz SMS fonda ERASMUS+ K-FORCE projekta. Poziv je otvoren do početka drugog (ljetnog) semestra ak. 2018/19.
Za sve dodatne informacije obratiti se koordinatoru projekta za Univerzitet u Tuzli, dr.sc. Rijad Šišić (rijad.sisic@untz.ba).