Strenghtening of Internationalisation in BiH higher education – STINT

 

 

 

AKTI

 

Univerzitet u Tuzli - Faruk Halilović Student Filozofskog fakulteta, Mobilnost na Univerzitetu Wroclaw, PoljskaFaruk Halilović, student Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli – Mobilnost na Univerzitetu Wroclaw, Poljska

 

Bio sam četvrta godina prvog ciklusa studija Filozofskog fakulteta, Odsjek žurnalistika kada sam sasvim slučajno saznao za program razmjene Erasmus+, kada je na predavanju prof.dr.Vedada Baraković rekla studentima da je otvoren poziv za apliciranje. 

 

 

STINT projekat, održana prezentacija za administrativno osoblje Univerziteta u Tuzli

 

U okviru STINT projekta, 24.01.2019.godine, na Univerzitetu u Tuzli održana je prezentacija za administrativno osoblje. Tom prilikom voditeljica projekta prof.dr.Meliha Hrustić prezentirala mogućnosti učešća administrativnog osoblja u programima razmjene s drugim Univerzitetima te istakla da takve razmjene doprinose internacionalizaciji Univerziteta u Tuzli.

 

 

Održan sastanak konzorcija projekta STINT (Erasmus+) na Univerzitetu Politecnico do Porto, PortugalOdržan sastanak konzorcija projekta STINT (Erasmus+) na Univerzitetu Politecnico do Porto, Portugal

 

Na Univerzitetu Politecnico do Porto u Portugalu je od 25.-29. septembra 2018. godine održan sastanak konzorcija projekta STINT (Erasmus+), na kojem su učestvovali svi javni univerziteti iz Bosne i Hercegovine, predstavnici nadležnih institucija u Bosni i Hercegovini kao i predstavnici KU Leuven, Buckinghamshire New University i Univerziteta Politecnico do Porto.

 

 

Održan Erasmus+ Info dan o mogućnostima studiranja na Masaryk Univerzitetu u Brnu, ČeškaOdržan Erasmus+ Info dan o mogućnostima studiranja na Masaryk Univerzitetu u Brnu, Češka

 

Na Univerzitetu u Tuzli 25.04.2018.godine održan je Erasmus+ Info dan o mogućnostima studiranja na Masaryk Univerzitetu u Brnu, Češka u okviru projekta „STINT“ „Strenghtening of Internationalization in Bosnia and Herzegovina Higher Education“ („Jačanje internacionalizacije na viskokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini“), koji je od strane Evropske komisije odobren krajem 2015. godine.

 

 

Posjeta učesnika projekta STINT (Erasmus+) Univerzitetu u Tuzli

 

Univerzitet u Tuzli bio je domaćin susreta učesnika projekta STINT (Erasmus+) 17. i 18. aprila 2018. godine, na kojem su učestvovali svi javni univerziteti iz Bosne i Hercegovine i predstavnici KU Leuvena, Univerziteta Politecnico Porto i Buckinghamschire New University (BUCKS) iz Londona.

 

 

Održan Info dan na Tehnološkom fakultetu

 

U utorak, 10. aprila 2018. godine održan je informativni dan za studente Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli okviru Erasmus+ projekta pod nazivom “Strenghtening of Internationalisation in BH Higher Education” (STINT) koji se sprovodi na Univerzitetu u Tuzli.

 

 

Održan sastanak konzorcija projekta STINT (Erasmus+) na Univerzitetu u ZeniciOdržan sastanak konzorcija projekta STINT (Erasmus+) na Univerzitetu u Zenici

 

Na Univerzitetu u Zenici je od 28.-30. novembra 2017. godine održan sastanak konzorcija projekta STINT (Erasmus+), na kojem su učestvovali svi javni univerziteti iz Bosne i Hercegovine i predstavnici KU Leuvena i Univerziteta Politecnico. Projekat “Jačanje internacionalizacije u visokom obrazovanju BiH” (Strengthening of Internationalisation in B&H Higher Education / STINT) realizuje se u okviru programske oblasti 2, KA 2 – Capacity Building in the field of Higer Education.

 

 

Održana radionica u okviru projekta STINT Erasmus+ programa u Velikoj BritanijiOdržana radionica u okviru projekta STINT Erasmus+ programa u Velikoj Britaniji

 

Buckinghamshire New University (BUCKS), Velika Britanija, bio je domaćin radionice u okviru projekta STINT Erasmus+ programa, koja je održana u periodu od 17. do 21. oktobra 2017. godine.

 

 

Erasmus + KA2 STINT project – a meeting in Mostar

 

U periodu od 13. do 16. juna 2017. godine na Sveučilištu u Mostaru i Univerzitetu “Džemal Bijedić” održan je sastanak partnera Erasmus+ KA2 STINT projekta “Jačanje internacionalizacije na Univerzitetima u BiH”.

 

 

Workshop held within the Erasmus + program STINT project in Porto, PortugalOdržana radionica u okviru projekta STINT Erasmus+ programa u Portu, Portugal

 

Politecnico do Porto je bio domaćin radionice u okviru projekta STINT Erasmus+ programa, koja je održana u Portu u Portugalu. Projekt “Jačanje internacionalizacije u visokom obrazovanju BiH (Strengthening of Internationalisation in B&H Higher Education / STINT)“ realizuje se u okviru programske oblasti 2, KA 2 – Capacity Building in the field of Higer Education.

 

 

Održan radni sastanak u okviru Erasmus+ projekta „STINT“ u Gentu (Belgija)

 

Univerzitet KU Leuven bio je domaćin radnog sastanka u okviru projekta STINT Erasmus+ programa, koji je održan u periodu od 13. – 16. marta 2017. godine u Gentu, Belgija.

 

 

Održana radionica u okviru STINT Erasmus+ projekta u BihaćuOdržana radionica u okviru STINT Erasmus+ projekta u Bihaću

 

Na Univerzitetu u Bihaću, 6. i 7.9.2016. godine održana je radionica u okviru projekta „STINT“ od „Strenghtening of Internationalization in Bosnia and Herzegovina Higher Education“ („Jačanje internacionalizacije na viskokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini“), koji je od strane Evropske komisije odobren krajem 2015. godine.

 

 

Monitoring posjeta Erasmus+ projekat „Jačanje internacionalizacije u visokom obrazovanju BiH“ (STINT)Monitoring posjeta Erasmus+ projekat „Jačanje internacionalizacije u visokom obrazovanju BiH“ (STINT)

 

U četvrtak 30. juna 2016. godine na Univerzitetu u Sarajevu je održan monitoring realizacije projekta Erasmus+ pod nazivom „Jačanje internacionalizacije u visokom obrazovanju BiH“ (STINT) od Nacionalnog Erasmus+ ureda u Bosni i Hercegovini (NEOBiH) i Izvršne agencije za audiovizuelne komunikacije i kulturu (EACEA) iz Brisela.

 

 

STINT - Sastanak u Banja LuciSTINT – Sastanak u Banja Luci

 

Nakon prvog sastanka Projekta “Jačanje internacionalizacije visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini”, održanog u Ghentu, u Banja Luci je od 07. do 10. marta 2016. godine održan sastanak u okviru Prvog projektnog paketa “Analiza trenutne situacije vezane za internacionalizaciju i mehanizme priznavanja”.

 

 

Održan pripremni sastanak u okviru projekta Jačanje internacionalizacije visokog obrazovanja BiH/Strengthening of Internationalisation of B&H Higher Education– STINTOdržan pripremni sastanak u okviru projekta Jačanje internacionalizacije visokog obrazovanja BiH/Strengthening of Internationalisation of B&H Higher Education – STINT

 

Predstavnici Univerziteta u Tuzli učestvovali su pripremnom sastanku u okviru ERASMUS+ projekta Jačanje internacionalizacije visokog obrazovanja BiH/Strengthening of Internationalisation of B&H Higher Education – STINT, koji je održan u periodu od 24. do 27.01.2016. godine u Ghentu, Belgija. Na sastanku su predstavljeni radni paketi i njima predviđene aktivnosti koje će se provoditi u okviru trajanja projekta.

 

 

 

Više informacija o projektu: http://stint-project.net/