Održana radionica u okviru projekta STINT Erasmus+ programa u Portu, Portugal

Workshop held within the Erasmus + program STINT project in Porto, Portugal

Ured za međuuniverzitetsku saradnju u
zemlji i inostranstvu
Tuzla, 11.04.2017. god.

 

 

 

Politecnico do Porto je bio domaćin radionice u okviru projekta STINT Erasmus+ programa, koja je održana u Portu u Portugalu. Projekt “Jačanje internacionalizacije u visokom obrazovanju BiH (Strengthening of Internationalisation in B&H Higher Education / STINT)“ realizuje se u okviru programske oblasti 2, KA 2 – Capacity Building in the field of Higer Education.

 

Tokom trodnevnog rada domaćini sa Politecnico do Porto su predstavnicima javnih univerziteta u BiH prenijeli svoja iskustva iz oblasti međunarodne saradnju pri čemu su između ostalog obrađene teme mobilnosti studenta i nastavnog osoblja, upravljanja međunarodnim projektima, osiguranja kvaliteta, nostrifikacije i ekvivalencije inostranih diploma. Iskustva zapadnoevropskih partnera u projektu sa ove i narednih planiranih radionica bi trebala poslužiti univerzitetima iz BiH u daljem razvoju njihovih strategija internacionalizacije.


Pored svih javnih univerziteta iz BiH i domaćina, učesnici projekta STINT su i KU Leuven (Gent) Belgija i Univerzitet Buckinghamshire New University iz Velike Britanije. Predstavnici Univerziteta u Tuzli na ovoj radionici bile su prof.dr. Snježana Marić i prof. dr. Zahida Ademović.

 

Održana radionica u okviru projekta STINT Erasmus+ programa u Portu, Portugal