Održana radionica u okviru projekta STINT Erasmus+ programa u Velikoj Britaniji

Održana radionica u okviru projekta STINT Erasmus+ programa u Velikoj Britaniji

Ured za međuuniverzitetsku saradnju u
zemlji i inostranstvu
Tuzla, 24.10.2017. god.

 

 


Buckinghamshire New University (BUCKS), Velika Britanija, bio je domaćin radionice u okviru projekta STINT Erasmus+ programa, koja je održana u periodu od 17. do 21. oktobra 2017. godine. Projekat “Jačanje internacionalizacije u visokom obrazovanju BiH” (Strengthening of Internationalisation in B&H Higher Education / STINT) realizuje se u okviru programske oblasti 2, KA 2 – Capacity Building in the field of Higer Education.


Tokom trodnevnog rada domaćini su predstavnicima javnih univerziteta u BiH prenijeli svoja iskustva iz oblasti međunarodne saradnje pri čemu su između ostalog obrađene teme mobilnosti studenta i nastavnog osoblja, upravljanja međunarodnim projektima, osiguranja kvaliteta, istraživanja i internacionalizacije. Iskustva zapadnoevropskih partnera u projektu sa ove i narednih planiranih radionica bi trebala poslužiti univerzitetima iz BiH u daljem razvoju njihovih strategija internacionalizacije.


Pored svih javnih univerziteta iz BiH i domaćina, učesnici projekta STINT su i KU Leuven (Gent) Belgija i Univerzitet Politecnico de Porto iz Portugala. Predstavnici Univerziteta u Tuzli na ovoj radionici bile su prof.dr. Zumreta Kušljugić i prof. dr. Meliha Hrustić.