Posjeta učesnika projekta STINT (Erasmus+) Univerzitetu u Tuzli

UNIVERZITET U TUZLI
Tuzla, 20.04.2018. god.

 

 


Univerzitet u Tuzli bio je domaćin susreta učesnika projekta STINT (Erasmus+) 17. i 18. aprila 2018. godine, na kojem su učstvovali svi javni univerziteti iz Bosne i Hercegovine i predstavnici KU Leuvena, Univerziteta Politecnico Porto i Buckinghamschire New University (BUCKS) iz Londona. Projekat “Jačanje internacionalizacije u visokom obrazovanju BiH” (Strengthening of Internationalisation in B&H Higher Education / STINT) realizuje se u okviru programske oblasti KA 2 – Capacity Building in the field of Higer Education.

 

Tokom dvodnevnog rada prezentirane su aktivnosti sprovedene na projektu tokom druge projektne godine, sagledano je stanje na univerzitetima u Bosni i Hercegovini u pogledu internacionalizacije i određeni ciljevi i zadaci za treću projektnu godinu. Predstavnici svih javnih univerziteta prezentirali su aktivnosti na svojim univerzitetima, dok su predstavnici stranih univerziteta predstavili informacije vezane za značaj internacionalizacije na univerzitetu kao i korake koje treba poduzeti da bi se ova oblast poboljšala.

 

Pored svih javnih univerziteta iz BiH i predstavnika vlasti iz Bosne i Hercegovine, učesnici projekta STINT su Univerzitet Politecnico de Porto iz Portugala i Buckinghamshire New University (BUCKS), Velika Britanija, dok je koordinator ovog projekta Univerzitet u Leuvenu iz Belgije.

 

Posjeta učesnika projekta STINT (Erasmus+) Univerzitetu u Tuzli