Sustainable University – Enterprise Cooperation for Improving Graduate Employability / SUCCESS

 

 

Univerzitet u Tuzli - SUCCESS Startup takmičenje i DEMO DAY 22-25.05.2023.g., na Internacionalnom Burč univerzitetu Sarajevo

SUCCESS Startup takmičenje i DEMO DAY 22-25.05.2023.g., na Internacionalnom Burč univerzitetu Sarajevo

 

Jedan od ciljeva projekta SUCCESS je osmišljavanje i organizacija Startup programa koji će studentima, budućim preduzetnicima omogućiti da svoje inovativne ideje razviju u startapove. Koordinirajuću ulogu za ovu aktivnost dobili su Univerzitet primijenjenih nauka Kempten, Njemačka i Internacionalni univerzitet Burch kao lider konzorcijuma u projektu.

 

 

SUCCESS

UNTZ Start up trening

 

Univerzitet u Tuzli u sklopu Erasmus + projekta SUCCESS: ”Sustainable university – enterprise cooperation for improving graduate employability”, organizuje Start up trening za studente svih ciklusa.

 

 

Univerzitet u Tuzli - SUCCESS UAS Kempten Trening

SUCCESS – Partnerstvo za preduzetništvo – UAS Kempten Trening

 

U okviru projekta „Održiva saradnja univerziteta i preduzeća za poboljšanje zapošljivosti diplomaca“ (SUCCESS), finansiranog od strane Erasmus+ programa Evropske unije, UAS Kempten je ugostio predstavnike visokoškolskih ustanova zemalja zapadnog Balkana na interaktivnoj nedelji treninga u periodu od 09. do 13. maja 2022.g. Univerzitet u Tuzli predstavljali su dr.sci. Majda Tešanović i dr.sci. Edin Cerjaković.

 

 

Informacije o projektuSUCCESS

Projekt EU ERASMUS+ SUCCESS ima za cilj povezivanje univerziteta i industrije, unapređivanjem obrazovnog sistema u pravcu preduzetništva, stvaranjem novih prilika za posao i i prenošenjem praktičnog znanja iz industrije u obrazovne institucije, kako bi se na kraju smanjila stopa nezaposlenosti mladih i zaustavio trend odlaska aktivne radne snage iz naše zemlje.

 

 

Više informacija o projektu:

Web: https://www.success-project.ba

Facebook: https://www.facebook.com/UniversityEnterpriseCooperation/

Instagram: https://www.instagram.com/success_euproject/