Budući studenti akademska 2022/23. godina – strana 2

 

OBAVIJESTI
 
VODIČ ZA BUDUĆE STUDENTE
 
AKTI / DOKUMENTI
 
TESTOVI ZA PRIJEMNI ISPIT
 
PRIVREMENE RANG LISTE
 
KONAČNE RANG LISTE
 
PLAKAT
 
 ARHIVA
 
  Dragi naši budući studenti,

Univerzitet u Tuzli vam srdačno otvara vrata svih svojih fakulteta.
Vjerujemo da je većina vas u dilemi koji fakultet upisati i zašto uopće studirati.

Mi vam nudimo odgovore na ova i slična pitanja. Sigurno ste kroz dosadašnje obrazovanje uspjeli pronaći sebe u mnogim oblastima, stoga smo izrazito ponosni što s vama možemo podijeliti širok spektar studijskih profila na kojima ćete moći unaprijediti sebe, svoje znanje i sposobnosti,te steći kvalitetne diplome za pronalazak odgovarajućeg posla.

Ukoliko niste sigurni šta upisati, mi vam nudimo rješenje!
Iskoristite priliku te posjetite naše web platforme i društvene mreže i zakoračite u akademski svijet iz potpuno drugog ugla. U narednom periodu donosimo vam sve bitne informacije vezane za upis na odgovarajuće fakultete ali i pregršt zanimljivog sadržaja koje do sada niste imali priliku vidjeti.

Upoznat ćete naše profesore, studente ali i slušati i razgovarati sa stručnjacima iz mnogih oblasti koji će s vama podijeliti svoju putanju od stjecanja diplome na našem Univerzitetu do današnjih uspješnih dostignuća.

Nakon priče, slijedi praksa! Iskoritite priliku i zakoračite u naše laboratorije i kabinete. Zato, otkrijte akademski svijet iz prve ruke i dobijte odgovor na pitanje zašto studirati na našem Univerzitetu.

Sretni smo i ponosni što ćete upravo vi biti dio naše zajednice.

Dobro došli na Univerzitet u Tuzli, jer znanje i kvalitet nemaju konkurenciju!

Više informacija potražite na web platformi www.otvoreni.untz.ba i www.unitz.ba

 

 

Univerzitet u Tuzli - RADIO KAMELEON - PRIRODNO-MATEMATIČKI FAKULTET

Studiranje na PRIRODNO-MATEMATIČKOM FAKULTETU u Tuzli je pravi izbor za vašu budućnost

 

Razgovarali smo sa dekanom Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, Dr.sc. Vedadom Pašićem, koji će nam predstaviti rad fakulteta, upisnu politiku i čime se to studenti mogu baviti nakon završenog studija.

 

 

Univerzitet u Tuzli - RADIO KAMELEON - CENTAR ZA SPORTCENTAR ZA SPORT Univerziteta u Tuzli: Vannastavne sportske aktivnost, takmičenja i druženja

 

Centar za sport Univerziteta u Tuzli je organizovan sa ciljem da uspostavi nove i unaprijedi već postojeće mehanizme za razvoj svih oblika sportskih aktivnosti studenata i zaposlenika Univerziteta. 

 

 

Fakultet koji niže uspjehe – MEDICINSKI FAKULTET

 

Medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli ima dugu tradiciju postojanja od 1976. godine. Fakultet odlikuju referentni i kompetentni profesori i asistenti koji učestvuju u edukaciji studenata, zatim kvalitetna oprema, amfiteatri, laboratoriji. Univerzitetski klinički centar, Dom zdravlja i Javno zdravstvo su tri nastavne baze Medicine.

 

 

Univerzitet u Tuzli - RTV TK - PRIRODNO-MATEMATIČKI FAKULTET

Za buduće studente: Gostovanje PRIRODNO-MATEMATIČKOG FAKULTETA

 

Danas smo u Jutarnjem programu RTV TK predstavili Prirodno-matematički fakultet. Gosti su bili prof.dr Vedad Pašić, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, Maid Plakalović, student sa odsjeka: hemija i alumnistica Šejla Hadžić.

 

 

Univerzitet u Tuzli - RTV TK - EKONOMSKI FAKULTET

Za buduće studente: Predstavljamo EKONOMSKI FAKULTET

 

Tokom više od 40 godina postojanja četverogodišnjeg i 50 godina postojanja dvogodišnjeg visokog obrazovanja, Ekonomski fakultet uvijek je nastojao da njegovi diplomanti budu osposobljeni za obavljanje različitih poslova u oblasti ekonomije i upravljanja poslovnim procesima u organizacijama.

 

 

Univerzitet u Tuzli - RADIO KAMELEON - TEHNOLOŠKI FAKULTET

Naši studenti su u polju privrede lideri na svojim pozicijama – TEHNOLOŠKI FAKULTET

 

Danas je Tehnološki fakultet savremena, visokoškolska ustanova priznata i prepoznatljiva po nastavnim i naučno-istraživačkim dostignućima svojih nastavnika, saradnika i studenata ne samo u BiH, nego i u bližem i širem okruženju.

 

 

Univerzitet u Tuzli - RADIO KAMELEON - AKADEMIJA DRAMSKIH UMJETNOSTI

Otkrijte razloge zašto da upišete AKADEMIJU DRAMSKIH UMJETNOSTI

 

Zanima Vas pozorište, radio ili film? Upišite Akademiju dramskih umjetnosti u Tuzli. Prodekan za umjetničko – istraživački rad – Mr. sci. Damir Altumbabić, vanr. prof. bio je gost nove epizode serijala kroz koji Radio Kameleon predstavlja Univerzitet u Tuzli.

 

 

Univerzitet u Tuzli - RTV TK - MEDICINSKI FAKULTET

Za buduće studente: Predstavljamo MEDICINSKI FAKULTET

 

U okviru predstavljanja fakulteta na Univerzitetu u Tuzli danas u okviru Jutarnjeg programa RTV TK potencijalnim studentima predstavljen je Medicinski fakultet.

 

 

Univerzitet u Tuzli - RTV TK - AKADEMIJA DRAMSKIH UMJETNOSTIZa buduće studente: Gostovanje AKADEMIJE DRAMSKIH UMJETNOSTI

 

Dr. sci. Jasmina Čelebić, dekanica Akademije dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli i mr.sci. Damir Altumbabić, prodekan za umjetničko-istraživački rad na Akademiji dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli govorili su o prednostima, mogućnostima i načinu upisa studija koji nudi dva programska usmjerenja, glumu i produkciju.

 

 

Univerzitet u Tuzli - INFO URED FAKULTETA ZA TJELESNI ODGOJ I SPORT

INFO URED FAKULTETA ZA TJELESNI ODGOJ I SPORT

 

Fakultet za tjelesni odgoj i sport je “otvorio kancelariju” za sve zainteresovane koji žele da dobiju potrebne informacije koje se odnose na upis u novu akademsku 2022/23. godinu.

 

 

Univerzitet u Tuzli - RADIO KAMELEON - FAKULTET ZA TJELESNI ODGOJ I SPORT

Šta poslije srednje škole? Predstavljamo vam FAKULTET ZA TJELESNI ODGOJ I SPORT


Želiš da upišeš fakultet? Baviš se sportom? Voliš sport? Predstavljamo Vam Fakultet za tjelesni odgoj i sport! Saznajte na koji način možete upisati ovaj fakultet, kako izgleda studij i čime se sve možete baviti nakon završetka fakulteta.

 

 

Univerzitet u Tuzli - RTV TK - EDUKACIJSKO - REHABILITIACIJSKI FAKULTET

Za buduće studente: Gostovanje EDUKACIJSKO-REHABILITACIJSKOG FAKULTETA

 

Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Univerziteta u Tuzli je centralno i jedinstveno mjesto visokoškolskog obrazovanja u Federaciji BiH na kojem se obrazuju stručnjaci za rad sa osobama sa razvojnim teškoćama, teškoćama u komunikaciji i teškoćama u socijalnoj integraciji. U temi jutra danas potencijalnim studentima predstavljamo upravo Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet. Naše gošće bile su prof.dr. Mirela Duranović, prof.dr. Lejla Kuralić – Ćišić i uspjesna alumnistica dr.sci. Jasmina Klebić.

 

 

Univerzitet u Tuzli - INFO URED PRAVNOG FAKULTETA

INFO URED PRAVNOG FAKULTETA

 

Pravni fakultet je “otvorio ured” za sve zainteresovane koji žele da dobiju potrebne informacije koje se odnose na upis u novu akademsku 2022/23. godinu. Svakog radnog dana u uredu broj 15 prodekana za nastavu i studentska pitanja dr. sci Ervina Halilović, doc., možete dobiti potrebne informacije ili na broj telefona 035 320 926.

 

 

Univerzitet u Tuzli - Radio Kameleon - Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet

Fakultet sa bogatom tradicijom naučno-istraživačkih aktivnosti – EDUKACIJSKO – REHABILITACIJSKI FAKULTET

 

Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Univerziteta u Tuzli je visokoškolska ustanova koja obavlja djelatnost visokog obrazovanja i naučno-istraživačkog rada. Fakultet ima uspostavljenu naučno-istraživačku, edukacijsku i stručnu saradnju sa većim brojem srodnih fakulteta u regionu, Evropskoj uniji i šire. Intenzivno radi na implementaciji bolonjskih principa za visoko obrazovanje i na osiguranju kvaliteta nastavnog procesa i naučno-istraživačkog rada.

 

 

Univerzitet u Tuzli - RTVTK - FARMACEUTSKI FAKULTET

Za buduće studente: Predstavljamo FARMACEUTSKI FAKULTET

 

U okviru predstavljanja fakulteta na Univerzitetu u Tuzli danas u okviru Jutarnjeg programa RTV TK -a potencijalnim studentima predstavili su Faramceutski fakultet prof. dr. Adaleta Softić, dekanica, prof. dr. Nahida Srabović, prodekan za nastavu i studentska pitanja i uspješni alumnista ovog fakulteta Semir Mujezinović.

 

 

Univerzitet u Tuzli - RTV TK - PRAVNI FAKULTET

Za buduće studente: Predstavljamo PRAVNI FAKULTET

 

U okviru Jutarnjeg programa RTV TK predstavljen je Pravni fakultet. Sve potrebne informacije potencijalmin studentima dali su prof.dr. Ervina Halilović, prodekan za nastavu i studentska pitanja Lejla Mašić, student i Lejla Brkić Husić uspješna alumnistica ovog fakulteta.

 

 

Univerzitet u Tuzli - INFO URED MAŠINSKOG FAKULTETA

INFO URED MAŠINSKOG FAKULTETA

 

Mašinski fakultet je”otvorio ured” za sve zainteresovane koji žele da dobiju potrebne informacije koje se odnose na upis u novu akademsku 2022/23. godinu. Svakog radnog dana u uredu broj 8 prodekana za nastavu i studentska pitanja prof. dr. Slađana Lovrića možete dobiti potrebne informacije ili na broj telefona 035 320 926.

 

 

Univerzitet u Tuzli - RTV TK - TEHNOLOŠKI FAKULTET

Za buduće studente: Gostovanje TEHNOLOŠKOG FAKULTETA

 

Koje su prednosti upisa Tehnološkog fakulteta UNTZ, kakvi su uslovi školovanja, koji su studijski odsjeci i kakve su prilike za zapošljavanje nakon završetka strudija razgovarali smo sa dr.sc. Seadom Ćatićem, dekanom Tehnološkog fakulteta UNTZ i Indira Šestan, prodekanica za nastavu na Tehnološkom fakultetu UNTZ.

 

 

Univerzitet u Tuzli - INFO URED AKADEMIJE DRAMSKIH UMJETNOSTIINFO URED AKADEMIJE DRAMSKIH UMJETNOSTI

 

Akademija dramskih umjetnosti je “otvorila ured” za sve zainteresovane koji žele da dobiju potrebne informacije koje se odnose na upis u novu akademsku 2022/23. godinu. Svakog radnog dana u uredu prodekana za nastavu i studentska pitanja dr. sci. Damira Mahmutovića, doc., možete dobiti potrebne informacije ili na brojeve telefona 035 277 690; 061 052 158.

 

 

Univerzitet u Tuzli - INFO URED PRIRODNO-MATEMATIČKOG FAKULTETA

INFO URED PRIRODNO-MATEMATIČKOG FAKULTETA

 

Prirodno-matematički fakultet je “otvorio ured” za sve zainteresovane koji žele da dobiju potrebne informacije koje se odnose na upis u novu akademsku 2022/23. godinu. Svakog radnog dana od 09:00 do 11:00 sati u uredu broj 20 možete dobiti potrebne informacije ili na broj telefona 035 320 866; 035 320 860.

 

 

Univerzitet u Tuzli - RTV TK- RUDARSKO-GEOLOŠKO-GRAĐEVINSKI FAKULTET

Za buduće studente: Predstavljamo RUDARSKO-GEOLOŠKO-GRAĐEVINSKI FAKULTET

 

U okviru predstavljanja fakulteta na Univerzitetu u Tuzli danas smo potencijalnim studentima predstavili Rudarsko-građevinsko geodeski fakultet. Sve potrebne informacije potencijalnim studentima dali su: prof.dr. Kemal Gutić, dekan i Damir Peštalić,alumnist .

 

Fakultet sa tradicijom preko 60 godina – RUDARSKO-GEOLOŠKO-GRAĐEVINSKI FAKULTET

 

Rudarsko geološko građevinski fakultet u Tuzli osnovan je 1960. godine kao Rudarski fakultet na zahtjev Rudarske privrede BiH.  Tokom šest decenija svog postojanja na Fakultetu su se razvijali oni studijski programi za koje je postojao interes privrede i odgovarajuća materijalno-stručna osnova. Razvijanjem novih studijskih programa, Fakultet je postepeno promijenio naziv u Rudarsko-geološko-građevinski fakultet.

 

 

Univerzitet u Tuzli - RTV TK- FAKULTET ZA TJELESNI ODGOJ I SPORT

Za buduće studente: Gostovanje FAKULTETA ZA TJELESNI ODGOJ I SPORT

 

U okviru predstavljanja fakulteta na Univerzitetu u Tuzli danas smo potencijalnim studentima predstavili Fakultet za tjelesni odgoj i sport. Gosti jutarnjeg programa bili su prof.dr. Muris Đug i prodekan za naučno-istraživački rad Fakulteta za tjelesni odgoj i sport i prof.dr. Dževad Džibrić, voditelj doktorskog studija i alumnist Mirsad Terzić.

 

 

Univerzitet u Tuzli - Pravni fakultet

Odaberite PRAVNI FAKULTET Univerziteta u Tuzli

 

Studentski upisni rokovi su pred nama, a mladi ljudi treba da donesu jednu od životnih odluka i ujedno će to biti i njihova potencijalna, buduća, radna karijera. Kako bi im pomogli u lakšem donošenju odluka Radio Kameleon zajedno sa Univerzitetom u Tuzli danas predstavlja Pravni fakultet.

 

 

INFO URED FILOZOFSKOG FAKULTETA


Filozofski fakultet je “otvorio kancelariju” za sve zainteresovane koji žele da dobiju potrebne informacije koje se odnose na upis u novu akademsku 2022/23. godinu. Svakog radnog dana od 12:00 do 14:00 sati u kancelariji broj 36 možete dobiti potrebne informacije ili na broj telefona 035 306 340.