Budući studenti akademska 2022/23. godina – strana 3

 

OBAVIJESTI
 
VODIČ ZA BUDUĆE STUDENTE
 
AKTI / DOKUMENTI
 
TESTOVI ZA PRIJEMNI ISPIT
 
PRIVREMENE RANG LISTE
 
KONAČNE RANG LISTE
 
PLAKAT
 
 ARHIVA
 
  Dragi naši budući studenti,

Univerzitet u Tuzli vam srdačno otvara vrata svih svojih fakulteta.
Vjerujemo da je većina vas u dilemi koji fakultet upisati i zašto uopće studirati.

Mi vam nudimo odgovore na ova i slična pitanja. Sigurno ste kroz dosadašnje obrazovanje uspjeli pronaći sebe u mnogim oblastima, stoga smo izrazito ponosni što s vama možemo podijeliti širok spektar studijskih profila na kojima ćete moći unaprijediti sebe, svoje znanje i sposobnosti,te steći kvalitetne diplome za pronalazak odgovarajućeg posla.

Ukoliko niste sigurni šta upisati, mi vam nudimo rješenje!
Iskoristite priliku te posjetite naše web platforme i društvene mreže i zakoračite u akademski svijet iz potpuno drugog ugla. U narednom periodu donosimo vam sve bitne informacije vezane za upis na odgovarajuće fakultete ali i pregršt zanimljivog sadržaja koje do sada niste imali priliku vidjeti.

Upoznat ćete naše profesore, studente ali i slušati i razgovarati sa stručnjacima iz mnogih oblasti koji će s vama podijeliti svoju putanju od stjecanja diplome na našem Univerzitetu do današnjih uspješnih dostignuća.

Nakon priče, slijedi praksa! Iskoritite priliku i zakoračite u naše laboratorije i kabinete. Zato, otkrijte akademski svijet iz prve ruke i dobijte odgovor na pitanje zašto studirati na našem Univerzitetu.

Sretni smo i ponosni što ćete upravo vi biti dio naše zajednice.

Dobro došli na Univerzitet u Tuzli, jer znanje i kvalitet nemaju konkurenciju!

Više informacija potražite na web platformi www.otvoreni.untz.ba i www.unitz.ba

 

 

Univerzitet u Tuzli - RTV TK- MAŠINSKI FAKULTET

Za buduće studente: Predstavljamo MAŠINSKI FAKULTET

 

U okviru Jutarnjeg programa RTV TK predstavljen je Mašinski fakultet. Sve potrebne informacije potencijalnim studentima dali su: prof.dr. Indira Buljubašić, prodekan za naučno-istraživački rad, Omer Vajzović, student i Lejla Korajac, uspješni alumnist ovog fakulteta.

 

 

Univerzitet u Tuzli - RTV TK- FILOZOFSKI FAKULTET

Za buduće studente: Predstavljamo FILOZOFSKI FAKULTET

 

U jutarnjem programu RTV TK nastavljamo sa predstavljanjem fakulteta/akademija Univerziteta u Tuzli. Ovog jutra predstavili smo vam Filozofski fakultet. Naši gosti bili su dekanesa Nihada Delibegović Džanić, prodekan za naučnoistraživački rad Gabriel Pinkas i i alumnist Andrej Simić, doktorant na Univerzitetu u Milanu.

 

 

Univerzitet u Tuzli - RTV TK- FAKULTET ELEKTROTEHNIKE

Za buduće studente: Gostovanje FAKULTETA ELEKTROTEHNIKE na RTV TK

 

Od danas u Jutarnjem programu RTV TK predstavljaćemo fakultete/akademiju na Univerzitetu u Tuzli. Ovog jutra predstavili smo Fakultet elektrotehnike u Tuzli sa Stoga Nerdinom Mehinović, dekanicom Fakulteta elektrotehnike u Tuzli, Emirom Meškovićem, prodekanu za nastavu i alumnist Goran Pejić, senior direktor u Virgin Pulsu.

 

 

Današnjim sesijama završen je projekat UNTZ TALKS

 

Danas, Fakultet za tjelesni odgoj i sport imao je priliku promovirati svoj fakultet svojim budućim studentima i uputiti ih na neke osnovne pojedinosti vezane za ovaj fakultet, kao i način polaganja prijemnog ispita. Medicinski fakultet zatvorio je ovogodišnji projekat UNTZ TALKS. Naši govornici ponudili su im brojne informacije vezane za fakultet, način polaganja primjenog ispita, načinu studiranja, ali govorili su i o svojim brojnim iskustvima i uspjesima koji su ih motivirali i ohrabrili za buduće važne odluke u njihovom životu.

 

 

Fakultet elektrotehnike i Rudarsko-geološko-građevinski fakultet promovirali svoje odsjeke

 

Četvrti dan UNTZ TALKS-a održan je danas, 08.04.2022. godine na dva fakulteta. Učenici su imali priliku slušati o Fakultetu elektrotehnike i Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu, gdje su za naše buduće studente, pored profesora i studenata, govorili naši uspješni alumnisti ovih fakulteta.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Medicinski fakultet

UNTZ TALKS: MEDICINSKI FAKULTET

 

U ponedjeljak 11. aprila 2022. godine u 12,30 sati u Amfitetaru 1 Medicinskog fakulteta budući studenti će imati priliku upoznati se sa uslovima i mogućnostima studiranja na studijskim programima Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

 

 

Tehnološki i Mašinski fakultet održali svoje promocije na UNTZ TALKS

 

Univerzitet u Tuzli nastavlja sa svojim projektom UNTZ TALKS. Nakon dva dana predstavljanja fakulteta, na red su došli Tehnološki i Mašinski fakultet.

 

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Rudarsko-geološko-građevinski fakultetakultet

UNTZ TALKS: RUDARSKO-GEOLOŠKO-GRAĐEVINSKI FAKULTET


U petak, 8.4.2022. godine u 13.30 sati svoje predstavljanje na UNTZ TALKS-u imat će i Rudarsko-geološko-građevinski fakultet. U Amfiteatru Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta sa srednjoškolcima će razgovarati prof. dr. Zijad Požegić, prodekan za nastavu i studentska pitanja, student Edin Muratović i uspješni alumnista dr. sc. Isabegović, dipl.inž.geol. Budući studenti imat će priliku posjetiti i laboratoriju ovog fakulteta.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Mašinski fakultet

UNTZ TALKS: MAŠINSKI FAKULTET

 

Treći niz sesija UNTZ TALKSa održat će se u četvrtak, 07.04.2022. godine. Svoje učešće uzeće i Mašinski fakultet, a sesija će se održati u 13.30 sati u prostorijama Mašinskog fakulteta kao i u laboratoriji gdje će srednjoškolci moći upozanti sa praktičnim vježbama.

 

 

Održan drugi niz sesija UNTZ TALKS-a

 

Danas je u Ateljeu „Ismet Mujezinović“ održan drugi dan sesija UNTZ TALKS-a. Univerzitet u Tuzli imao je priliku prisutnim srednjoškolcima predstaviti svoja tri fakulteta i akademiju.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Tehnološki fakultet

UNTZ TALKS: TEHNOLOŠKI FAKULTET

 

Promocija Tehnološkog fakulteta pod slogan „Od studenta do uspješnog inženjera“ će se održati 7. aprila u 10.00 sati u amfiteatru Tehnološkog fakulteta. Pored prof.dr.sci Amre Odobašić, učenici će imati priliku razgovarati sa naša dva uspješna alumni studenta, Emirom Ćilimkovićem i Adnom Džaferović.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Fakultet za tjelesni odgoj i sport

UNTZ TALKS: FAKULTET ZA TJELESNI ODGOJ I SPORT

 

Dvanaesta po redu sesija UNTZ TALKSa održat će se u pondjeljak, 11.04. 2022. u 10.00 sati. U svom amfiteatru, Fakultet za tjelesni odgoj i sport imat će priliku ugostiti srednjoškolce i s njima podijeliti sve potrebne informacije vezane za ovaj fakultet. Nakon toga, učenici će moći posjetiti i laboratorije Fakulteta te upoznati fakultet i vježbe „iz prve ruke“.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS zvanično otpočeo

UNTZ TALKS zvanično otpočeo!

 

Zadovoljstvo nam je bilo danas otvoriti prve sesije UNTZ TALKS-a. Danas, 05.04. 2022. u Ateljeu „Ismet Mujezinović“ Univerzitet u Tuzli je ugostio srednjoškolce i otpočeo projekat pod nazivom UNTZ TALKS. Učenici su imali priliku slušati o trima fakultetima – Filozofskom, Pravnom i Prirodno-matematičkom fakultetu, gdje su za naše buduće studente, pored profesora i studenata, govorili naši uspješni alumnisti ovih fakulteta.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Fakultet elektrotehnike

UNTZ TALKS: FAKULTET ELEKTROTEHNIKE

 

Fakultet elektrotehnike u Tuzli otvara svoja vrata u petak, 08.04.2022. godine. Sesija UNTZ talks-a bit će održana u 10.00 sati u Amfiteatru Fakulteta elektrotehnike, nakon čega će srednjoškolci imati priliku obići i laboratoriju ovog Fakulteta. Pored dekanice Fakulteta elektrotehnike, prof. dr. Nerdine Mehinović, učenici će imati priliku razgovarati sa našim uspješnim alumnistom Admirom Kulićem i studenticom Jasminom Jurišić.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Ekonomski fakultet

UNTZ TALKS: EKONOMSKI FAKULTET

 

U srijedu, 6.4.2022. godine u 10.00 sati Ekonomski fakultet će imati priliku predstaviti se našim budućim studentima. U Ateljeu „Ismet Mujezinović“ srednjoškolci će moći slušati prof. dr. Edina Osmanbegovića, Muhameda Ibrića studenta generacije, kao i našu uspješnu alumnistkinju Lejlu Elezović.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Farmaceutski fakultet

UNTZ TALKS: FARMACEUTSKI FAKULTET

 

U Ateljeu „Ismet Mujezinović“ srednjoškloci će 6. aprila 2022. godine u 14.00 sati imati priliku slušati o pojedinostima ovog Fakulteta. Za njih će posebno vrijeme izdvojiti naši dr sci. Maida Šljivić Husejnović, doc., voditelj III ciklusa studija, mr sci. Alma Salkić, spec. direktor ZADA Pharmaceuticals (alumni), mr ph. Aladin Halilović, asistent i stručni saradnik za marketing u Bosnalijeku i Šejla Šabić, studentica IV godine studija i predsjednica Studentskog vijeća Farmaceutskog fakulteta.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Akademija dramskih umjetnosti

UNTZ TALKS: AKADEMIJA DRAMSKIH UMJETNOSTI

 

U srijedu, 6.4.2022. godine, u 13,00 sati bit će održana šesta sesija UNTZ talks-a. Srednjoškolcima će, u Ateljeu „Ismet Mujezinović“, govoriti predstavnici Akademije dramskih umjetnosti: mr.sc. Damir Altumbabić, vanr. prof., studentica Samina Mujkanović i uspješni alumnista Adnan Mujkić.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet

UNTZ TALKS: EDUKACIJSKO-REHABILITACIJSKI FAKULTET

 

U srijedu, 6. aprila 2022. godine u Ateljeu „Ismet Mujezinović“ u 11.30 satu bit će održana 5. sesija UNTZ talks-a. Srednjoškolci će imati priliku čuti sve pojedinosti i informacije vezane za Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet. Odgvore na pitanja zašto i kako studirati na ovom fakultetu ponudit će doc. dr. sc. Senad Mehmedinović, Lejla Purač, studentica, kao i Lejla Kišić, bacc.specijalne edukacije i rehabilitacije.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Prirodno-matematički fakultet

UNTZ TALKS: PRIRODNO-MATEMATIČKI FAKULTET

 

U utorak 5. aprila 2022. godine u 13,00 sati uzet će učešće u UNTZ talks i Prirodno-matematički fakultet. U Ateljeu „Ismet Mujezinović“ našim budućim studentima o posebnostima ovog fakulteta kao i o njegovim studijskim programima govorit će prof.dr. Elvira Hadziahmetovic Jurida, vanredna profesorica i Nedim Kukuruzović, apsolvent.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Pravni fakultet

UNTZ TALKS: PRAVNI FAKULTET

 

Sa zadovoljstvom najavljujemo drugu sesiju UNTZ talks. U utorak, 5. aprila 2022. godine u 11.30 sati u Ateljeu „Ismet Mujezinović“ Pravni fakultet imat će priliku upoznati potencijalne buduće studente sa svojim posebnostima, kao i odgovoriti im na pitanja: zašto i kako studirati na Pravnom fakultetu.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Filozofski fakultet

UNTZ TALKS: FILOZOFSKI FAKULTET

 

U utorak, 5.4. 2022. godine zvanično će otpočeti projekt UNTZ talks. U narednim danima srednjoškolci će imati priliku slušati uspješne alumniste, profesore i studente našeg Univerziteta. Prvu sesiju će otvoriti Filozofski fakultet sa početkom u 10 sati, u Ateljeu “Ismet Mujezinović”, gdje će budući studenti dobiti informacije zašto studirati na Filozofskom fakultetu.

 

 

RJEŠENJE o akreditaciji visokoškolske ustanove JU Univerzitet u Tuzli

RJEŠENJE o akreditaciji visokoškolske ustanove JU Univerzitet u Tuzli

 

Dana 05.04.2021. godine Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona donijelo je Rješenje o akreditaciji visokoškolske ustanove JU Univerzitet u Tuzli.

 

 

 

Univerzitet u Tuzli - Tuzla danas - prof.dr. Jasmin Suljagic

Univerzitet u Tuzli otvorio vrata budućim studentima za upoznavanje sa studijskim programima

 

Univerzitet u Tuzli je otvorio svoja vrata a buduće studente, koji se mogu informisati o svim studijskim odsjecima. Uvedena je i novina gdje je Univerzitet u saradnji sa Asocijacijom srednjoškolaca radio na željama i potrebama studenata pa će biti organizovane sesije inspirativnih govora uspješnih nekadašnjih studenata.

 

 

Univerzitet u Tuzli - Farmaceutski fakultet

Otkrijte razloge zašto da upišete FARMACEUTSKI FAKULTET u Tuzli

 

Nakon završetka srednje škole svi učenici se nalaze na životnoj raskrsnici i u samo nekoliko dana treba da odluče čime će se baviti cijeli život. Izabrati pravi fakultet nikad nije bilo lako. Radio Kameleon će zato u saradnji sa UNTZ pokušati transparentnije prikazati prednosti fakulteta. Razgovarali smo sa prof. dr Nahida Srabović, proodekan za nastavu i studentska pitanja.

 

 

Univerzitet u Tuzli - Info ured Ekonomskog fakuleta

INFO URED EKONOMSKOG FAKULTETA

 

Ekonomski fakultet je “otvorio Info ured” za sve zainteresovane koji žele da dobiju potrebne informacije koje se odnose na upis u novu akademsku 2022/23. godinu. Svakog utorka u periodu od 10:00 do 12:00 sati u kancelariji prodekana za nastavu i studentska pitanja prof. dr. Alme Muratović možete dobiti potrebne informacije ili na broj telefona 061 640 939.

 

 

Univerzitet u Tuzli - Dobitnik priznanja "Zlatna plaketa"- Šejla Džindo

RAZGOVARALI SMO SA DOBITNICIMA ZLATNE PLAKETE – Šejla Džindo

 

Dobitnica Zlatne plakete Šejla Džindo, podijelila je s nama svoja iskustva tokom studiranja ali i odgovorila na pitanje zašto studirati na Univerzitetu u Tuzli. Šejla je diplomirala 2021. godine na Odsjeku za žurnalistiku, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, sa prosječnom ocjenom 9,937.

 

 

Univerzitet u Tuzli - Dobitnik priznanja "Zlatna plaketa"- Faruk Šehić

RAZGOVARALI SMO SA DOBITNICIMA ZLATNE PLAKETE – Faruk Šehić

 

Dobitnicima priznanja “Zlatna plaketa” Student generacije pripada novčana naknada u vidu školarine za upis na drugi ciklus studija, odnosno novčana nagrada za sufinansiranje školarine za upis na treći ciklus studija na Univerzitetu u Tuzli, u visini utvrđenog iznosa za drugi ciklus studija, a koji iznosi 2.400,00KM.

 

 

Univerzitet u Tuzli - Mašinski fakultet

MAŠINSKI FAKULTET: Institucija sa malim brojem studenata na biroima za zapošljavanje


Studentski upisni rokovi su pred nama, a mladi ljudi treba da donesu jednu od životnih odluka i ujedno će to biti i njihova potencijalna, buduća, radna karijera. Kako bi im pomogli u lakšem donošenju odluka Radio Kameleon zajedno sa Univerzitetom u Tuzli danas predstavlja Mašinski fakultet.

 

 

Univerzitet u Tuzli - Filozofski fakultet

Za buduće studente: FILOZOFSKI FAKULTET Univerziteta u Tuzli

 

Nakon završetka srednje škole svi učenici se nalaze na životnoj raskrsnici i u samo nekoliko dana treba da odluče čime će se baviti cijeli život. Izabrati pravi fakultet nikad nije bilo lako. Radio Kameleon će zato u saradnji sa Univerzitetom u Tuzli pokušati transparentnije prikazati prednosti fakulteta.

 

 

Univerzitet u Tuzli zvanično otvorio svoja vrata

UNIVERZITET U TUZLI ZVANIČNO OTVORIO SVOJA VRATA

 

Danas, 18.3. 2022. na Univerzitetu u Tuzli, održan je sastanak sa Lokalnim timom Tuzla, jednom od podružnica Asocijacije srednjoškolaca Bosne i Hercegovine. Prilikom razgovora razmatrani su prijedlozi i ideje srednjoškolaca u vezi sa upisnom politikom s ciljem omogućavanja lakšeg pristupa svim potrebnim informacijama vezanim za prijemne ispite i studiranje na našem Univerzitetu.

 

 

46 godina Univerziteta u Tuzli - Znanje i kvalitet nemaju konkurenciju

DOBRO DOŠLI NA UNIVERZITET U TUZLI!
Znanje i kvalitet nemaju konkurenciju!

 

Dragi naši budući studenti, Univerzitet u Tuzli vam srdačno otvara vrata svih svojih fakulteta. Vjerujemo da je većina vas u dilemi koji fakultet upisati i zašto uopće studirati. Mi vam nudimo odgovore na ova i slična pitanja.

 

 

OBAVJEŠTENJE

 

U skladu s Procedurom za prijem i upis studenata u prvu godinu prvog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija na Univerzitetu u Tuzli kriterij po osnovu eksterne mature vrednuje se sa najviše 5 bodova.