UNTZ TALKS

 

Obavijesti vezane za upis na prvu godinu studija u akademskoj 2022/23. godini

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Medicinski fakultet

MEDICINSKI FAKULTET uzeo učešće na UNTZ TALKS sesijama (VIDEO)

 

Medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli također je predstavio svoj dosadašnji rad na UNTZ TALKS sesijama. Za naše srednjoškolce govorili su: prodekan za nastavu i studentska pitanja dr.med.sc. Melisa Lelić, docent, dr.med.sc. Predrag Jovanović, uspješni alumnista, Amer Hadžinurbegović, student treće godine Općeg studija medicine.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Fakultet elektrotehnike

Predstavljanje FAKULTETA ELEKTROTEHNIKE na UNTZ TALKS sesijama (VIDEO)

 

Fakultet elektrotehnike predstavio je svoj rad na našim UNTZ TALKS sesijama. Pored dekanice Fakulteta elektrotehnike, prof. dr. Nerdine Mehinović, učenici su razgovarali sa uspješnim alumnistom Admirom Kulićem i studenticom Jasminom Jurišić.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Tehnološki fakultet

TEHNOLOŠKI FAKULTET predstavio svoj rad na UNTZ TALKS sesijama (VIDEO)

 

Promocija Tehnološkog fakulteta pod sloganom „Od studenta do uspješnog inženjera“ održana je u amfiteatru Tehnološkog fakulteta. Pored prof.dr.sci Amre Odobašić, učenici su imali priliku razgovarati sa naša dva uspješna alumni studenta, Emirom Ćilimkovićem i Adnom Džaferović.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Rudarsko-geološko-građevinski fakultet

RUDARSKO-GEOLOŠKO-GRAĐEVINSKI FAKULTET uzeo učešće na UNTZ TALKS sesijama (VIDEO)

 

Na UNTZ TALKS-u predstavio se i Rudarsko-geološko-građevinski fakultet. Sa srednjoškolcima su razgovarali prof. dr. Zijad Požegić, prodekan za nastavu i studentska pitanja, prof. dr. Zvjezdan Karadžin, student Edin Muratović, uspješni alumnisti dr. sc. Isabegović, dipl.inž.geol., i mr. sc. Danijel Ružić, dipl. inž. građ.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Fakultet za tjelesni odgoj i sport

Predstavljanje FAKULTETA ZA TJELESNI ODGOJ I SPORT na UNTZ TALKS sesijama (VIDEO)

 

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo Fakultet za tjelesni odgoj i sport. Na održanoj UNTZ TALKS sesiji, srednjoškolcima su se obratili prodekan za nastavu i studentska pitanja dr. sci. Edin Užičanin, doc., studentica Goletić Lejla i uspješni alumnista Nevres Muminović, profesor tjelesnog odgoja i sporta.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Mašinski fakultet

MAŠINSKI FAKULTET uzeo učešće na UNTZ TALKS sesijama (VIDEO)

 

Mašinski fakultet predstavio je svoj rad na UNTZ TALKS sesijama inspirativnih govora. Za buduće studente govorili su: prof.dr.sci. Slađan Lovrić, prodekan za nastavu i studentska pitanja, prof.dr.sci. Indira Buljubašić, prodekan za naučnoistraživački rad, Omer Vajzović, student i Armin Nurkić, uspješni alumnista, dipl. inž. mašinstva.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet

EDUKACIJSKO-REHABILITACIJSKI FAKULTET uzeo učšće na UNTZ TALKS sesijama (VIDEO)

 

Srednjoškolci su imali priliku čuti sve pojedinosti i informacije vezane za Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet. Odgovore na pitanja zašto i kako studirati na ovom fakultetu ponudili su: doc. dr. sc. Senad Mehmedinović, Lejla Purač, studentica, kao i Lejla Kišić, bacc.specijalne edukacije i rehabilitacije.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Ekonomski fakultet

Predstavljanje EKONOMSKOG FAKULTETA na UNTZ TALKS sesijama (VIDEO)

 

Ekonomski fakultet u Tuzli predstavio je svoj dugogodišnji rad na UNTZ TALKS sesijama. Za mlade učesnike govorili su: prof. dr. Edina Osmanbegović, student generacije Muhamed Ibrić, i naša uspješna alumnistkinja Lejla Elezović.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Akademija dramskih umjetnosti

AKADEMIJA DRAMSKIH UMJETNOSTI uzela učešće na UNTZ TALKS sesijama (VIDEO)

 

Akademija dramskih umjetnosti također je uzela učešće u UNTZ TALKS sesijama. Za srednjoškolce su govorili: prof. dr. Damir Altumbabić, alumnista Adnan Mujkić i studentica Samina Mujkanović.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS -Prirodno-matematički fakultet

Predstavljanje PRIRODNO-MATEMATIČKOG FAKULTETA na UNTZ TALKS sesijama (VIDEO)

 

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Tuzli. Govornici UNTZ TALKS sesije bili su: dr. Elvira Hadziahmetović Jurida, vanredna profesorica i Nedim Kukuruzović, apsolvent, i naše uspješne alumnistkinje Amela Jusufović i Naida Balvanović. Pogledajte koje su posebnosti ovog fakulteta.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Frmaceutski fakultet

FARMACEUTSKI FAKULTET predstavio svoj rad na UNTZ TALKS sesijama (VIDEO)

 

Farmaceutski fakultet se takođe predstavio budućim studentima na UNTZ TALKS sesijama. Za srednjoškolce su posebno vrijeme izdvojili naši: dr sci. Maida Šljivić Husejnović, doc., Voditelj III ciklusa studija, mr sci. Alma Salkić, spec. Direktor ZADA Pharmaceuticals (alumni), mr ph. Aladin Halilović, asistent i stručni saradnik za marketing u Bosnalijeku i Šejla Šabić, studentica IV godine studija i predsjednica Studentskog vijeća Farmaceutskog fakulteta.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Pravni fakultet

Predstavljanje PRAVNOG FAKULTETA na UNTZ TALKS sesijama (VIDEO)

 

U Ateljeu „Ismet Mujezinović“, Univerzitet u Tuzli ugostio je srednjoškolce i organizovao projekat pod nazivom UNTZ TALKS. Za naše buduće studente, pored profesora i studenata, govorili su i naši uspješni alumnisti fakulteta. Predstavnici Pravnog fakulteta bili su: Dr.sc. Ervina Halilović, doc., studentica Mia Turbić i alumnista Mahir Muharemović.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Filozofski fakultet

FILOZOFSKI FAKULTET uzeo učešće na UNTZ TALKS sesijama (VIDEO)

 

Predstavljamo vam Filozofski fakultet koji je svoje učešće uzeo na UNTZ TALKS sesijama. Za naše srednjoškolce govorili su: doc. dr. Gabriel Pinkas, studentica Maida Šljivić i alumnistkinja Alma Tihić.

 

 

Današnjim sesijama završen je projekat UNTZ TALKS

 

Danas, Fakultet za tjelesni odgoj i sport imao je priliku promovirati svoj fakultet svojim budućim studentima i uputiti ih na neke osnovne pojedinosti vezane za ovaj fakultet, kao i način polaganja prijemnog ispita. Medicinski fakultet zatvorio je ovogodišnji projekat UNTZ TALKS. Naši govornici ponudili su im brojne informacije vezane za fakultet, način polaganja primjenog ispita, načinu studiranja, ali govorili su i o svojim brojnim iskustvima i uspjesima koji su ih motivirali i ohrabrili za buduće važne odluke u njihovom životu.

 

 

Fakultet elektrotehnike i Rudarsko-geološko-građevinski fakultet promovirali svoje odsjeke

 

Četvrti dan UNTZ TALKS-a održan je danas, 08.04.2022. godine na dva fakulteta. Učenici su imali priliku slušati o Fakultetu elektrotehnike i Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu, gdje su za naše buduće studente, pored profesora i studenata, govorili naši uspješni alumnisti ovih fakulteta.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Medicinski fakultet

UNTZ TALKS: MEDICINSKI FAKULTET

 

U ponedjeljak 11. aprila 2022. godine u 12,30 sati u Amfitetaru 1 Medicinskog fakulteta budući studenti će imati priliku upoznati se sa uslovima i mogućnostima studiranja na studijskim programima Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

 

 

Tehnološki i Mašinski fakultet održali svoje promocije na UNTZ TALKS

 

Univerzitet u Tuzli nastavlja sa svojim projektom UNTZ TALKS. Nakon dva dana predstavljanja fakulteta, na red su došli Tehnološki i Mašinski fakultet.

 

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Rudarsko-geološko-građevinski fakultetakultet

UNTZ TALKS: RUDARSKO-GEOLOŠKO-GRAĐEVINSKI FAKULTET


U petak, 8.4.2022. godine u 13.30 sati svoje predstavljanje na UNTZ TALKS-u imat će i Rudarsko-geološko-građevinski fakultet. U Amfiteatru Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta sa srednjoškolcima će razgovarati prof. dr. Zijad Požegić, prodekan za nastavu i studentska pitanja, student Edin Muratović i uspješni alumnista dr. sc. Isabegović, dipl.inž.geol. Budući studenti imat će priliku posjetiti i laboratoriju ovog fakulteta.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Mašinski fakultet

UNTZ TALKS: MAŠINSKI FAKULTET

 

Treći niz sesija UNTZ TALKSa održat će se u četvrtak, 07.04.2022. godine. Svoje učešće uzeće i Mašinski fakultet, a sesija će se održati u 13.30 sati u prostorijama Mašinskog fakulteta kao i u laboratoriji gdje će srednjoškolci moći upozanti sa praktičnim vježbama.

 

 

Održan drugi niz sesija UNTZ TALKS-a

 

Danas je u Ateljeu „Ismet Mujezinović“ održan drugi dan sesija UNTZ TALKS-a. Univerzitet u Tuzli imao je priliku prisutnim srednjoškolcima predstaviti svoja tri fakulteta i akademiju.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Tehnološki fakultet

UNTZ TALKS: TEHNOLOŠKI FAKULTET

 

Promocija Tehnološkog fakulteta pod slogan „Od studenta do uspješnog inženjera“ će se održati 7. aprila u 10.00 sati u amfiteatru Tehnološkog fakulteta. Pored prof.dr.sci Amre Odobašić, učenici će imati priliku razgovarati sa naša dva uspješna alumni studenta, Emirom Ćilimkovićem i Adnom Džaferović.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Fakultet za tjelesni odgoj i sport

UNTZ TALKS: FAKULTET ZA TJELESNI ODGOJ I SPORT

 

Dvanaesta po redu sesija UNTZ TALKSa održat će se u pondjeljak, 11.04. 2022. u 10.00 sati. U svom amfiteatru, Fakultet za tjelesni odgoj i sport imat će priliku ugostiti srednjoškolce i s njima podijeliti sve potrebne informacije vezane za ovaj fakultet. Nakon toga, učenici će moći posjetiti i laboratorije Fakulteta te upoznati fakultet i vježbe „iz prve ruke“.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS zvanično otpočeo

UNTZ TALKS zvanično otpočeo!

 

Zadovoljstvo nam je bilo danas otvoriti prve sesije UNTZ TALKS-a. Danas, 05.04. 2022. u Ateljeu „Ismet Mujezinović“ Univerzitet u Tuzli je ugostio srednjoškolce i otpočeo projekat pod nazivom UNTZ TALKS. Učenici su imali priliku slušati o trima fakultetima – Filozofskom, Pravnom i Prirodno-matematičkom fakultetu, gdje su za naše buduće studente, pored profesora i studenata, govorili naši uspješni alumnisti ovih fakulteta.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Fakultet elektrotehnike

UNTZ TALKS: FAKULTET ELEKTROTEHNIKE

 

Fakultet elektrotehnike u Tuzli otvara svoja vrata u petak, 08.04.2022. godine. Sesija UNTZ talks-a bit će održana u 10.00 sati u Amfiteatru Fakulteta elektrotehnike, nakon čega će srednjoškolci imati priliku obići i laboratoriju ovog Fakulteta. Pored dekanice Fakulteta elektrotehnike, prof. dr. Nerdine Mehinović, učenici će imati priliku razgovarati sa našim uspješnim alumnistom Admirom Kulićem i studenticom Jasminom Jurišić.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Ekonomski fakultet

UNTZ TALKS: EKONOMSKI FAKULTET

 

U srijedu, 6.4.2022. godine u 10.00 sati Ekonomski fakultet će imati priliku predstaviti se našim budućim studentima. U Ateljeu „Ismet Mujezinović“ srednjoškolci će moći slušati prof. dr. Edina Osmanbegovića, Muhameda Ibrića studenta generacije, kao i našu uspješnu alumnistkinju Lejlu Elezović.

 

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Farmaceutski fakultet

UNTZ TALKS: FARMACEUTSKI FAKULTET

 

U Ateljeu „Ismet Mujezinović“ srednjoškloci će 6. aprila 2022. godine u 14.00 sati imati priliku slušati o pojedinostima ovog Fakulteta. Za njih će posebno vrijeme izdvojiti naši dr sci. Maida Šljivić Husejnović, doc., voditelj III ciklusa studija, mr sci. Alma Salkić, spec. direktor ZADA Pharmaceuticals (alumni), mr ph. Aladin Halilović, asistent i stručni saradnik za marketing u Bosnalijeku i Šejla Šabić, studentica IV godine studija i predsjednica Studentskog vijeća Farmaceutskog fakulteta.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Akademija dramskih umjetnosti

UNTZ TALKS: AKADEMIJA DRAMSKIH UMJETNOSTI

 

U srijedu, 6.4.2022. godine, u 13,00 sati bit će održana šesta sesija UNTZ talks-a. Srednjoškolcima će, u Ateljeu „Ismet Mujezinović“, govoriti predstavnici Akademije dramskih umjetnosti: mr.sc. Damir Altumbabić, vanr. prof., studentica Samina Mujkanović i uspješni alumnista Adnan Mujkić.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet

UNTZ TALKS: EDUKACIJSKO-REHABILITACIJSKI FAKULTET

 

U srijedu, 6. aprila 2022. godine u Ateljeu „Ismet Mujezinović“ u 11.30 satu bit će održana 5. sesija UNTZ talks-a. Srednjoškolci će imati priliku čuti sve pojedinosti i informacije vezane za Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet. Odgvore na pitanja zašto i kako studirati na ovom fakultetu ponudit će doc. dr. sc. Senad Mehmedinović, Lejla Purač, studentica, kao i Lejla Kišić, bacc.specijalne edukacije i rehabilitacije.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Prirodno-matematički fakultet

UNTZ TALKS: PRIRODNO-MATEMATIČKI FAKULTET

 

U utorak 5. aprila 2022. godine u 13,00 sati uzet će učešće u UNTZ talks i Prirodno-matematički fakultet. U Ateljeu „Ismet Mujezinović“ našim budućim studentima o posebnostima ovog fakulteta kao i o njegovim studijskim programima govorit će prof.dr. Elvira Hadziahmetovic Jurida, vanredna profesorica i Nedim Kukuruzović, apsolvent.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Pravni fakultet

UNTZ TALKS: PRAVNI FAKULTET

 

Sa zadovoljstvom najavljujemo drugu sesiju UNTZ talks. U utorak, 5. aprila 2022. godine u 11.30 sati u Ateljeu „Ismet Mujezinović“ Pravni fakultet imat će priliku upoznati potencijalne buduće studente sa svojim posebnostima, kao i odgovoriti im na pitanja: zašto i kako studirati na Pravnom fakultetu.

 

 

Univerzitet u Tuzli - UNTZ TALKS - Filozofski fakultet

UNTZ TALKS: FILOZOFSKI FAKULTET

 

U utorak, 5.4. 2022. godine zvanično će otpočeti projekt UNTZ talks. U narednim danima srednjoškolci će imati priliku slušati uspješne alumniste, profesore i studente našeg Univerziteta. Prvu sesiju će otvoriti Filozofski fakultet sa početkom u 10 sati, u Ateljeu “Ismet Mujezinović”, gdje će budući studenti dobiti informacije zašto studirati na Filozofskom fakultetu.

 

 

 

Povratak