Budući studenti – akademska 2020/21. godina

OBAVIJESTI
 
VODIČ ZA BUDUĆE STUDENTE
 
AKTI / DOKUMENTI
 
PRIVREMENE RANG LISTE
 
KONAČNE RANG LISTE
 
PLAKAT
 
 ARHIVA
 
 

 

Dragi studenti,


Dobrodošli u našu komunikacijsku zajednicu – akademsku zajednicu više od 11.000 sadašnjih ali i svih budućih studenata i oko 1000 profesora, asistenata i uposlenika Univerziteta u Tuzli koji sudjeluju u obrazovnom procesu najveće i najstarije visokoobrazovne institucije u sjeveroistočnoj Bosni.

Naš Univerzitet čini 12 fakulteta i Akademija dramskih umjetnosti, na kojima trenutno studira blizu 11000 studenata. S nestrpljenjem očekujemo i vas – naše buduće studente.

Nastava na našem Univerzitetu odvija se na 40 studijskih programa prvog, 40 programa drugog i 15 programa trećeg ciklusa studija.

Na Univerzitetu u Tuzli do sada je diplomiralo 42 960 studenata, odbranjeno je 3453 magistarskih radova i 898 doktorata.

Svečanim činom uručenja Rješenja o akreditaciji Univerziteta u Tuzli 2015. godine, okončana je procedura akreditacije i eksterne evaluacije. U toku je akreditacija studijskih programa.

Imamo potpisane ugovore o saradnji sa brojnim Univerzitetima u Svijetu, naši studenti, profesore i saradnici sudjeluju u brojnim programima akademske razmjene, tragaju za znanjem i daju znanje.

To je tradicija koja nas obavezuje.

Naš Univerzitet u ovoj godini obilježava 44 godine postojanja i uspješnog rada.

Cijenjeni budući studenti, dobro nam došli na Univerzitet u Tuzli.

 

 

  Rektorica Univerziteta u Tuzli       
dr.sci. Nermina Hadžigrahić, red.prof.