Poziv za prijavu za sudjelovanje u Hackathonu “Šta mladi očekuju od Centra Grada Tuzle?”

HACKATHON

 

HACKATHON CREATIVE THINKING/ KREATIVNO RAZMIŠLJANJE
Šta mladi očekuju od Centra Grada Tuzla?

POZIV ZA PRIJAVU ZA SUDJELOVANJE U HACKATHONU
Studentima i srednjoškolcima iz Bosne i Hercegovine

Učestvuj u bududnosti razvoja Centra Grada Tuzla učestvovanjem u Hackathon Takmičenju u okviru VI Međunarodnih „BH Sedmica Inženjerstva“!!!!

Programskim sadržajima VI Međunarodnih „BH Sedamice inženjerstva“ predviđena je i organizacija Hackathon-a koji poziva mlade na učestvovanje u izazovu koji bi izvršnim nosiocima vlasti pomogao smjernicama u tranziciji prema pametnom Gradu Tuzla.

Naš cilj je predstavljanje novih koncepata, inovativnih i pametnih rješenja, kao gradu koji svoju bududnost vidi u mladim i perspektivnim ljudima. Takođe želimo otvoriti i pitanje fleksibilnih konstrukcija koja se mogu razvijati s promjenjivim potrebama Centra Grada, uklanjajudi dinamiku stalnog rušenja i ponovne izgradnje.

Grad Tuzla podržava ovaj projekt i odgovorni za njegovo vođenje i razvoj žele čuti šta je to potrebno Tuzli da bi bila još bolje mjesto ugodnog života.

Hackathon takmičenje će se održati u Narodnom pozorištu Tuzla 14 i 15. decembra 2023. godine.

Ciljna grupa: studenti I i II ciklusa i učenici srednjih škola. Format timova: 3-5 takmičara ( svaki tim se prijavljuje pod slobodno izabranim imenom ).

Krajnji rok za prijave: subota 09. decembra 2023. do 12:00 sati.

 

Više informacija možete dobiti na sljedećem linku:

 

 

KABINET REKTORA