Svečana akademija povodom 45. godišnjice Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na Svečanu akademiju povodom 45. godišnjice Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Svečana akademija će biti održana 2.12.2021. godine (četvrtak) u 12:00 sati na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, NLB amfiteatar. Tom prilikom, uz prigodno obraćanje Dekana Ekonomskog fakulteta, Rektorice Univerziteta i Premijera Tuzlanskog kantona, bit će uručene Zahvalnice počasnim gostima koji su doprinijeli razvoju Fakulteta.

-.-.-.-.-

EKONOMSKI FAKULTET
Tuzla, 30.11.2021. god.

 

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na Svečanu akademiju povodom 45. godišnjice Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Svečana akademija će biti održana 2.12.2021. godine (četvrtak) u 12:00 sati na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, NLB amfiteatar. Tom prilikom, uz prigodno obraćanje Dekana Ekonomskog fakulteta, Rektorice Univerziteta i Premijera Tuzlanskog kantona, bit će uručene Zahvalnice počasnim gostima koji su doprinijeli razvoju Fakulteta.

 

Također, pozivamo Vas na 7. Internacionalnu naučnu konferenciju „Ekonomija integracija“, na temu „Ekonomski odgovor i oporavak u odnosu na krizu uzrokovanu pandemijom COVID-19“, koja će se održati u Hotelu Mellain, 3.12.2021. godine (petak) sa početkom u 9:30 sati. I ove godine, pri Konferenciji, bit će organizovani Biznis forum u formi pet panel sesija, u kojima će gosti panelisti biti između ostalih: predstavnici UNDP-a, predstavnici iz reda Vlade, konkretno Ministarstva privrede TK, eksperti iz oblasti turizma i ugostiteljstva, kao i predstavnici iz finansijskog sektora (mikrokreditni sektor, banke, osiguravajuća društva), te Specijalna sesija, „Principi otvorene nauke i prakse arhiviranja podataka u društvenim naukama u BiH“.  Posebno mjesto zauzima također, i Studentska sesija „Beyond the limits“ i „Job skills“, na kojoj će pored predstavnika UNDP-a, svoje mjesto pronaći i uspješni mladi poduzetnici.

 

Ova će kriza biti veliki izazov za ekonomsku nauku i struku, te s time u vezi očekujemo učešće velikog broja eminentnih naučnika, istraživača i stručnjaka iz područja ekonomije i biznisa, kao i naučnika iz srodnih područja, čiji rezultati istraživanja doprinose identificiranju rješenja za uspješno suočavanje sa izazovima koje nosi pandemija COVID-19.  U vezi s time je i velika zainteresovanost za ovogodišnje on line naučne sesije jer je prošlogodišnji zbornik radova indeksiran u Conference Proceedings Citation Index (CPCI), a Web of Science™ (WoS) Core Collection database.

 

           Dekan Ekonomskog fakulteta        

Dr. sc. Meldina Kokorović Jukan, vanr. prof.